Lamborghini Huracan EVO RWD ostao bez krova

Potpuno novi Lamborghini Huracan EVO RWD Spyder će se pridružiti nedavno promovisanoj Coupe verziji, a pokreće ga nešto slabiji v10 motor od 610 konjskih snaga

Oznaka RWD u imenu modela upućuje da je reč o biku sa pogonom samo na zadnjoj osovini, što će armija zaljubljenika u Lamborghini brend itekako pozdraviti. U ovom slučaju potvrđeno je da manje ponekad može da znači više

Pošto dobro poznati petolitarski V10 agregat sada snagu prenosi samo na zadnju osovinu, morala je da mu bude smanjena snaga. On sada raspolaže sa 20 konjskih snaga manje i 40 njutnmetara obrtnog momenta manje, što ukupno rezultira sa još uvek itekako dovoljnih 610 konjskih snaga i 560 njutnmetara obrtnog moneta.

Huracan EVO RWD spyder 2

Pored izmena na motoru, Spyder verzija je dobila i unapređane karakteristike oslanjanja, a sve sa ciljem da ovaj model pruži još više zabave u vožnji. Tu je P-TCS (Performance Traction Control System) koji u tri režima kontroliše automobil, dozvoljavajući vozaču kontrolisana zanošenja. Dostupna modovi vožnje su Strada, Sport i Corsa.

Huracan EVO RWD spyder 3

Zbog smanjenja snage RWD verzija je 0,6 sekundi sporija od spajdera, tako da mu do stotke treba 3,5 sekudi, ali treba napomenuti da je izbacivanjem prednjeg prenosa snage do točkova i prednjeg diferencijala, ovaj model oko 40 kilograma lakši. Šasija je izrađena kombinovanjem ugljeničnih vlakana i aluminijuma, tako da je odlikuju skromna masa i velika čvrstina. Na prednjim kočnicama se nalaze osmoklipna klešta, a opciono se uz ovaj model nude keramički kočioni diskovi.

Huracan EVO RWD spyder 10
Huracan EVO RWD spyder 5

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste