Audi A3 predstavljen i u sedan verziji

Potpuno novi Audi A3 u sedan verziji ne donosi iznenađenja kada je dizajn u pitanju. Skladan je i odmeren, a očekivano, tehnički se potpuno oslanja na popularnu hečbek verziju modela A3

Kao najočigledniji rivali Audijevom modelu A3 Sedan se nameću modeli iz Minhena i Štutgarta - Mercedesova A klasa u sedan verziji, kao i BMW Serija 2 Gran Coupe

Prethodna generacija Audi modela A3 je imala četiri verzije – hečbek da troja i petora vrata, sedan i kabriolet. Kod novog A3 će izostati hečbek sa troja vrata i kabriolet, ali nije isključeno da pored sedana bude promovisan i atraktivniji kupe sa četvora vrata. Takav potez bi mogao da bude očekivan od strane Audija, jer predstavljeni A3 Sedan je veoma svedenih i odmerenih linija, tako da se čini kao da ima prostora za jedan četvorovratni kupe sa mnogo više sportkog šarma.

IMG 8137

Audi A3 sedan je porastao do dužine od 4,5 metara, tako da se po gabaritima nalazi u zlatnoj sredini. Produžetak karoserije u zadnjem delu je omogućio kreiranje prtljažnog prostora zapremine 425 litara, što nije baš preveliko poboljšanje u odnosu na 380 litara kod A3 Sportback verzije. Intervencija na karoseriji je izvršena bez propusta. Bočna linija karoserije je veoma elegantna, a dašak sportskog šarma daje završetak poklopca prtljažnika u vidu diskrenog spojlera.

IMG 8135

U kabini vozača dočekuje kokpit identičan kao i kod Sportback verzije modela A3. Na centralnoj konzoli se nalazi lepo uklopljeni ekran osetljiv na dodir dijagonale 10,1 inča. Instrumente menja standardni monitor od 10,25 inča, a opciono se uz doplatu dobija veći monitor od 12,3 inča. Audijeva multimedija se oslanja na novi procesor za koji proizvođač tvrdi da je deset puta brži, što garantuje efikasniji odziv i stabilniji rad. Takođe, podržana je opcija unosa teksta ispisivanjem slova na ekranu, što olakšava upotrebu sistema za navigaciju.

IMG 8138

Ponuda motora je standardna. Tu je turbo benzinski agregat od 1,5 litara radne zapremine i 148 konjskih snaga. Ovaj motor se uparuje sa manuelnom šestostepenom transmisijom ili automatikom. Kod verzije sa automatskom transmisijom ovaj model je u verziji blagog hibrida sa elektromotorom koji raspolaže sa 50 njutnemtara, dok se baterija nalazi ispod suvozačkog sedišta. Ovaj sistem omogućava uštedu goriva gašenjem motora prilikom usporavanja ili lagane vožnje. Pored ovog motora tu je i novi dvolitarski TDI dizel motor, a najavljen je 1.0 turbo benzinski motor sa tri cilindra i 108 konjskih snaga.

IMG 8140
IMG 8133
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste