Opel - Ascona i Manta pune 50 godina

Prelepa sportska Manta stigla je na tržište 1970. godine, a iste godine predstavljena je i Ascona kao sportska, ali praktična i porodična limuzina

Šasija, ogibljenje i pogonski sklopovi modela Manta i Ascona bili su identični, oba modela su imala četvorocilindrične motore koji proizvode od 60 do 105 konjskih snaga

Davne 1970. godine Opel je izvršio revoluciju u srednjoj klasi. Opel Ascona je bila prototip sportske limuzine za zabavu u vožnji sa odličnom upravljivošću. Manta je, međutim, bila kruna slave. Elegantni kupe delio je istu tehnologiju kao i Ascona, čineći je dostupnom velikom broju kupaca. Sa Mantom, nemački brend doneo je još jedan automobil iz snova, samo dve godine nakon Opela GT. Ascona i Manta su se uspešno prodavali u SAD. Imali su međunarodnu karijeru koju je postiglo samo nekoliko Opelovih modela. Danas su to veoma traženi modeli među kolekcionarima i koštaju daleko više od njihovih cena kada su bili novi.

Opel 219432

Kao limuzina sa dvoje i četvoro vrata, Ascona je bila pozicionirana tačno između Kadetta i Rekorda. Ascona je postavljala nove standarde: Karavan je bio prvo kompaktno izdanje za život i stoga daleko ispred svog vremena. Sa sportskim modelom Manta, Opel je istovremeno ušao na rastuće tržište sportskih kupea. Šasija, ogibljenje i pogonski sklopovi bili su identični, oba modela su imala četvorocilindrične motore koji proizvode od 60 do 105ks.

Opel 503048

Uspesi su zabeleženi I na takmičenjima. Valter Rol i suvozač Johan Berger osvojili su Evropsko prvenstvo u reliju 1974, a 1975. na reliju Akropolj ostvarili su Opelovu prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u reliju. Rol i Kristijan Gistdorfer su 1982. osvojili Svetsko prvenstvo u reliju u Asconi 400. Do marta 1975. proizvedeno je 691.438 jedinica Ascone A, a u istom periodu i 498.553 jedinica Manta A.

Opel 51991

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste