Predstavljen je potpuno novi Audi A3

Četvrta generacija Audija A3 je promovisana, a kao što je i očekivano, novitet ne predstavlja dizajnersku revoluciju, ali je veoma inovativan u tehničkom pogledu

Potpuno nova, četvrta generacija kompaktnog modela Audi A3, na prvi pogled može da izgleda kao redizajn prethodnika, iako se ispod diskretnih izmena krije potpuno nov automobil. Novi model je nešto širi i duži, ali ima isto međuosovinsko rastojanje. Ptrljažni prostor sada raspolaže sa 380 litara. Novi Audi A3 će biti dostupan samo u verziji sa petora vrata, model sa troja vrata nije u planu, a za sledeću godinu je planirana promocija sedana.

Izmene u kabini su mnogo očiglednije, a sve je apsolutno u skladu sa najnovijim trendovima. Na vrhu centralne konzole se nalazi blistavi ekran dijagonale 10,1 inča koji je blago zaokrenut ka vozaču. Ispod ekrana se nalaze potpuno nove komande klimatizacije. Ispred upravljača se nalazi ekran od 10,25 inča koji menja instrumente, a uz doplatu je dostupan veći monitor od 12,3 inča, kao i hed ap displej.

Audi A3 2020 6

Ponuda motora nije značajnije izmenjena, izuzev novog blagog hibridnog pogona. Osnovnu verziju će da pokreće trocilindrični benzinski agregat od jednog litra radne zapremine u verziji od 108 konjskih snaga. Snažniji model će da pokreće 1.5 TFSI benzinski agregat u verziji od 148 konjkih snaga, koji će pored klasične benzinske da se nudi i u verziji blagog hibrida. Od dizela za sada je najavljen novi 2.0 TDI u verzijama od 114 i 148 konjskih snaga.

Audi A3 2020 3
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste