Bentley Bacalar – Novi standardi u klasi kabrioleta

Bentley Bacalar je jedan od najekskluzivnijih modela koji je ikada napustio pogone renomiranog britanskog proizvođača

Potpuno inovativni Bentley Bacalar postavlja neke potpuno nove standarde kada je poznati britanski brend u pitanju. Kako dizajnom, tako i na polu ekskluzivnosti, jer model Bacalar će biti proizveden u svega 12 primeraka, sa cenom od 1,5 miliona funti po primerku. Ovaj kabriolet, koji nema nikakav krov, je baziran na kabriolet verziji modela Continental GT, ali uz radikalne izmene.

Pored platforme, motora i kvaka na vratima, čini se da je sve ostalo potpuno promenjeno u odnosu na standardni Continenatal GT. Karoserija je u potpunosti izrađena od ugljeničnih vlakana, što kao da je neobičnom žutom bojom namerno sakriveno. Za pogon je zadužen poznati 6.0 W12 motor koji raspolaže sa 650 konjskih snaga, što je 25 KS više od standardnog GT-a, dok obrtni moment dostiže 900 njutnmetara. Sa olakšanom karoserijom to je dovoljno za ubrzanje do sto kilometara na čas za samo 3,6 sekundi.

Bentley Bacalar 2

Kabina je opremljena sa samo dva sedišta, a mesto gde se kod modela Continental GT nalazila zadnja klupa, sada je praktičan prostor za odlaganje prtljaga. Očekivano, kabina svakog od 12 prmeraka je izrađena potpuno ručno. Sedišta su kožna, a preciznost izrade ilistruje primer da svako sedište ima ukupno 148.199 šavova. Tamne drvene aplikacije su izrađene od 5.000 godina starog drveta izvađenog sa dna reke, a hrom i aluminijum menjaju aplikacije u boji bronze.

Bentley Bacalar 3

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste