Predstavljena je nova Mercedes E-klasa

Aktuelna Mercedes E-Klasa je predstavljena u redizajniranoj verziji. Na prvi pogled se čini kao da je u pitanju potpuno novi model, jer su vizuelne izmene prednjeg i zadnjeg dela karoserije veoma značajne

Prednji deo redizajnirane E Klase je dobio potuno nov oblik farova, koji se sada nude standardno u LED tehnologiji, dok se opciono nude u LED tehnici sa više svetlosnih snopova. Nova je i maska hladnjaka, kao i otvori za vazduh, što sve ovom premijum sedanu daje potpuno nov vizuelni identitet. Zadnji deo karoserije je takođe pretrpeo velike izmene, tako da u se u ovom trenutku E-Klasa značajno razlikuje od C i S klase, a ostaje da se vidi kako će Mercedes ubuduće da razvija svoj dizajn. Uz redizajn su očekivano stigli i novi aluminijumski točkovi, a proširena je i paleta boja.

Nova Mercedes E Class (2)

U kabini vozača i dalje dočekuje digitalizovani kokpit u vidu dva ekrana koja mogu da se prilagođavaju po pitanju dizajna i funkcionalnosti. Standardno se u kokpitu nalaze dva monitora od 10,25 inča, a u višim paketima opreme su popularniji ekrani od 12,3 inča. Primećuje se potpuno nov upravljač. Nešto je agresivniji, kao da je preuzet iz nekog modela sa mnogo više sportskog karaktera. Ako se neko nadao da će sa redizajnom sa upravljača nestati pomalo komplikovane komande osetljive na dodir, prevario se, Mercedes očigledno to ne želi da menja. Šta više, čini se da se sve više oslanja na ovo rešenje.

 Nova Mercedes E Class (1)

Nova E-Klasa poseduje poslednju generaciju Mercedes-Benz sistema za pomoć u vožnji koji pružaju značajnu podršku vozaču. To rezultira posebno visokim nivoom aktivne sigurnosti: limuzina i karavan verzija su u stanju da odreaguju u slučaju da vozač to ne učini. Prepoznavanje da vozač ne drži ruke na volanu (tzv. hands-off) sada radi na kapacitivnoj osnovi. Kako bi informisao sistem da vozač i dalje ima kontrolu nad E-Klasom, dovoljno je da vozač uhvati volan. Ranije je kao povratna informacija bio potreban trenutak upravljanja tj. neznatno okretanje volana. Novi volan u obruču poseduje jastučić sa odgovarajućim senzorima. Oni registruju da li vozač drži volan ili ne. Ukoliko sistem detektuje da vozač ne drži ruke na volanu određeno vreme, pokreću se upozorenja, koja će konačno aktivirati Emergency Brake Assist ako vozač nastavi da bude neaktivan.

Nova Mercedes E Class (4)

Elektrifikacija pogonskog sklopa predstavlja još jedan veliki korak napred sa redizajnom modela E-Klase. Sedam modela je dostupno kao plug-in hibrid (dizel i benzin, limuzina i karavan, pogon na zadnjim točkovima i pogon na svim točkovima). Ponuda visoko efikasnih i moćnih benzinskih motora sa niskom emisijom pokrivaće raspon od 156 do 367 KS, dok se spektar dizel vozila kreće od 160 do 330 KS. Pored standardnih verzija predstavljen je i E 53 4MATIC+ model. Ovaj AMG poseduje šestocilindrični benzinski motor sa blagom hibridnom tehnologijom i pogonom na sva četiri točka. Elektromotor poseduje snagu od 21 konjske snage što u saradnji sa trolitarski šestocilindrašem generiše 429 KS i 520 njutnmetara obrtnog momenta. Dovoljno za ubrzanje do sto kilometara na čas za 4,5 sekundi.

AMG Mercedes E Class (5)
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste