VW Golf dobio pojačanje – predstavljeni GTI, GTD i GTE

Pred Salon automobila u Ženevi Volkswagen je predstavio tri sportske verzije osme generacije modela Golf, pod veoma popularnim oznakama - GTI, GTD i GTE

Potpuno novi trio na osnovi osme generacija modela Golf kombinuje decenijsku tradiciju sa najsavremenijim tehničkim rešenjima

DB2020AU00154

Golf GTI

Svakako da najviše pažnje privlači model GTI, koji kombinuje decenijsku tradiciju sa najnovijom tehnologijom. Srećom, model sa ovako jakom tradicijom je pošteđen ugradnje hibridne tehnologije, a za pogon je, kao i u poslednjih nekoliko generacija, zadužen benzinski turbo motor koji pokreće prednje točkove. Snaga se prenosi preko šestostepenog manuelnog menjača, a opciono je dostupna sedmostepena DSG transmisija.

DB2020AU00159

Pod “haubom” se nalazi dvolitarski četvorocilindraš u verziji od 242 konjke snage i sa 370 njutnmetara obrtnog momenta. To je već četvrta generacija popularnog Volkswagen-ovog dvolitarskog turbo benzinca. Očekuje se da će novi Golf GTI imati maksimalnu brzinu od 250 kilometara na čas, a da će ubrzanje od 6,4 sekude kod prethodne verzije biti poboljšano. Kao što je i do sada bio slučaj, karoserija jeste sportski stilizovana, ali ne i previše agresivna.

Golf GTD

Nekada i kod nas veoma popularna troslovna skraćenica GTD nastavlja da živi u modelu Golf. Naravno, slovo D u oznaci znači da je za pogon zadužen dizel motor. U pitanju je potpuno novi dvolitarski TDI agregat u verziji od 197 konjskih snaga i sa 400 njutnmetara obrtnog momenta. Snaga se do podloge prenosi isključivo putem sedmostepene DSG automatike. Golf GTD predstavlja miks sportskog šarma, performansi i ekonomičnosti, sa potencijalnom autonomijom od 965 kilometara sa jednim punjenjem rezervoara.

DB2020AU00124
DB2020AU00126

 

Golf GTE

Golf GTE nije potpuno električni automobil, već je u pitanju “plag in” hibrid. Osnovni pogon obezbeđuje 1.4 benzinski turbo motor od 150 konjskih snaga koji snagu prenosi preko šestostepene DSG automatske transmisije. Benzinskom motoru asistira elektromotor koji obezbeđuje ukupan potencijal sistema od 245 konjku snaga, što ga čini konkurentnim sa modelom GTI. Kako je u pitanju “plag in” model, baterija je dovoljno velika da obezbedi autonomiju od 60 kilometara u čisto električnom modu i maksimalnu brzinu od 130 kilometara na čas bez upotrebe benzinskog motora.

DB2020AU00139
DB2020AU00141
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste