306 konjskih snaga za Cupra Leon

Seat-ov sportski brend Cupra je predstavio svoju verziju potpuno novog modela Leon, a pored klasične hečbek, predstavljena je i karavan verzija

Baza je plag in hibrid koji se sastoji od elektromotora i 1.4 turbo benzinca, ukupno 242 konjske snage i sa autonomijom od 60 kilometara u električnom modu 

Potpuno novi Leon u Cupra verziji će se značajno razlikovati od civilnih varijanti. Pored mat boja koje su dostupne ekskluzivno za Cupra brend, tu je i Cupra logo umesto standardnog Seat amblema. Cupra logo je u boji bakra, a isti finiš imaju još poneki detalji kao što su točkvi na pojedinim verzijama ili na primer završetak izduvnog sistema. Inače, točkovi će da se nude u verzijama od 18 ili 19 inča. Pored toga primetne su i aerodinamičke izmene. Prednji deo je dobio veće otvore za vazduh, a u zadnjem delu se nalazi difuzor.

cupra leon (4)

Bakarni Cupra motivi vidljivi na karoseriji su prisutni i ukabini. Obruč upravljača se ne razlikuje mnogo od onog u standardnom modelu Leon, samo što je obogaćen sa dva prekidača. Jednim se startuje motor, dok drugi služi za izbor vozačkih modova – Comfort, Sport, Cupra ili Individual. Grafika displaja od 12,3 inča koji menja instrumente je modifikovana. U sportskom maniru centralnim delom dominira obrtomer, a vozač može da očitava i podatke o snazi, obrtnom momentu i G sili.

cupra leon (3)

Ponuda motora je veoma interesantna. Baza je plag in hibrid koji se sastoji od elektromotora i 1.4 turbo benzinca. Ovaj pogon raspolaže sa 242 konjske snage i autonomijom od 60 kilometara u električnom modu. Pored ove verzije tu je i klasična benzinska sa dvolitarskim turbo motorom u vezijma od 242 i 296 konjskih snaga. Sve navedene verzije se isporučuju sa prednjim pogonom i diferencijalom sa kontrolom proklizavanja. Najsnažnija 4x4 verzija je rezervisana za karavan model. U pitanju je takođe 2.0 motor u verziji od 306 konja, a koji obezbeđuje ubrzanje do stotke za 4,8 sekundi.

cupra leon (10)
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste