Hyundai – Stiže treća generacija modela i20

Potpuno novi Hyundai i20 donosi nove proporcije karoserije, blagu hibridnu tehnologiju, kao i potpuno novi dizajn, koji odlikuju oštrije linije, a koji će naslediti i modeli u budućnosti

Iakao je svega pet milimetara duži od prethodnika, novi i20 ima malo drugačije proporcije, jer je 24 milimetra niži i čak 30 milimetara širi, a neznatno je povećano i međuosovinsko rastojanje

Prva generacija modela i20 debitovala 2008. godine kao zamena za model Getz, a danas je poznat izgled već treće generacije popularnog Hyundai modela B segmenta. Izgled noviteta je prilično agresivan, pogovovo ako se uporedi sa prethodnim i20, ili sa aktuelnim modelom i30, koji su mnogo svedenijeg dizajna. Po rečima Hyundai dizajnera, ovaj izgled na neki način definiše i sve buduće modele poznate dalekoistočne kompanije.

all new i20 (3) 

Iakao je svega pet milimetara duži od prethodnika, novi i20 ima malo drugačije proporcije, jer je 24 milimetra niži i čak 30 milimetara širi. Niža linija krova je kompenzovana nižom, više sportskom pozicijom sedenja, što u kombinaciji sa tri centimetra više u širinu, treba da doprinese poboljšanju komfora u kabini. Prtljažnik raspolaže zapreminom od 351 litra. Izgled enterijera još nije predstavljen, a poznato je to da će top verzije biti opremljene sa dva ekrana od 10,25 inča. Osnovni model će imati na konzoli ekran od 3,8 inča, dok će zlatnu sredinu opremljenosti predstavljati osmoinčni ekran.

all new i20 (6)

Motori su isključivo benzinski. Za sada su najavljeni poznati 1,2 litarski agregat od 83 konjske snage, turbo agregat od jednog litra zapremine u blagoj hibridnoj tehnologiji koji raspolaže sa 118 konjskih snaga, kao i isti motor takođe u blagoj hibridnoj tehnologiji, ali u verziji od 100 konjskih snaga. Pogon se prenosi preko sedmostepene automatike, ili šestostepenog manuelnog menjača. Verzije sa manuelnim menjačem imaju elektronski kontrolisano kvačilo koje samostalno može da deaktivira i gasi motor tokom vožnje i na taj način štedi gorivo. Novi i20 je nešto lakši od prethodnika, ima bolju aerodinamiku, tako da proizvođač obećava u proseku za četiri odsto nižu potrošnju, što izgleda kao prilično realan podatak.

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste