Mercedes – Predstavljen AMG GLE 63 S Coupe

Potpuno novi Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe pokreće osmocilindraš u V konfiguraciji od četiri litra radne zapremine u twin turbo tehnologiji, koji raspolaže sa 603 konjske snage

Kako bi masivni SUV model sa povišenim klirensom i tako puno snage zadržao stabilnost, napravljene su i izmene na oslanjanju. U pitanju je vazdušno oslanjanje koje je posebno prilagođeno ovom modelu

 Mercedes je predstavio AMG GLE 63 S Coupe, a najočigledniji rival biće mu BMW X6 M. Kao i većina modela sa AMG oznakom, i GLE Coupe je prošao kroz prilično agresivan standardni tretman. Prednji odbojnik ima novi oblik sa većim otovrima za dovod vazduha, dok je u zadnjem odbojniku inkorporiran i difuzor. Pitanje je koliko on efekta ima na ovoj karoseriji i njenoj aerodinamici, ali dobro izgleda. Tu je i superagresivni četvorostruki završetak izduvnog sistema sa četvorougaonim cevima, kao i točkovi prečnika 21 ili 22 inča.

mercedes amg gle 63 coupe (2) 

U kabini su dva potpuno nova AMG brendirana sportska sedišta, kao i AMG sportski upravljač. Dva ekrana dijagonale 12,3 inča su standard, ali je njihova grafika prlagođena AMG modelima, tako da sada ima pokazivač G sile u krivinama, kao i prilikom kočenja i ubrzavanja, a tu je i indikator koji pokazuje parametre rada motora. Motor je dobro poznati twin turbo V8 od četiri litra radne zapremine koji oslobađa 603 konjske snage i 850 njutnmetara obrtnog momenta. Dovoljno za maksimalnu brzinu od 280 kilometara na čas i ubrzanje do stotke za 3,8 sekundi.

mercedes amg gle 63 coupe (7)

Kako bi masivni SUV model sa povišenim klirensom i tako puno snage zadržao stabilnost, napravljene su i izmene na oslanjanju. U pitanju je vazdušno oslanjanje koje je posebno prilagođeno ovom modelu, a ugrađen je i zadnji diferencijal sa elektronski kontrolisanim zaključavanjem. Tu je i aktivni sisem protiv naginjanja koji u krivinama podiže oslanjanje na točkovima koji su pod opterećenjem, tako da je ovaj SUV kupe znatno stabilniji. Za zaustavljanje su zadužena šestoklipna prednja klješta, a opciono se nude i keramički kočioni diskovi.

mercedes amg gle 63 coupe (4)
mercedes amg gle 63 coupe (3)
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste