Aston Martin – Predstavljen je Vantage Roadster

Aston Martin je pred zvaničan debi na predstojećem Salonu automobila u Ženevi prikazao Roadster verziju prestižnog sportskog modela Vantage

Model Vantage Roadster se hvali brzinom u svakom smislu, pa i kada je brzina otvaranja krova u pitanju. Platnena krovna konstrukcija se otvara za rekordno niskih sedam sekundi, a ova radnja može da se obavi do brzine od 50 kilometara na čas

Naravno, Aston Martin Vantage Roadster je brz i kada su performanse vožnje u pitanju. Tokom neophodnih ojačanja na karoseriji prilikom uklanjanja krova, roudster je dobio dodatnih 60 kilograma u odnosu na kupe verziju, ali to se nije preterano odrazilo na performanse. Vantage Roadster do 100 kilometara na čas stiže za 3,8 sekundi, što je samo dve desetinke lošiji rezultat od kupe verzije.

05 12

Za odlične performanse najviše je zaslužan AMG-ov motor. U pitanju je V8 od četiri litra radne zapremine koji oslobađa 503 konjske snage i 685 njutnemtara obrtnog momenta. Motor je smešten iza prednje osovine uzdužno, a snagu šalje na zadnju osovinu preko osmostepene automatske transmisije. Vozač na raspolaganju ima polugice iza upravljača za manuelnu promenu stepeni prenosa.

06 12

Zadnja osovina je opremljana elektronski kontrolisanim diferencijalom koji se brine o što boljem prenosu snage sa minimumom proklizavanja. Elektronski kontrolisani amortizeri su zaduženi za optimum između udobnosti i stabilnosti, a kompletno oslanjanje je prilagođeno novom obliku karoserije i neznatno promenjenom rasporedu mase. Kako je u pitanju ektremni Vantage model, vozač ima izbor tri moda – Sport, Sport+ i Track.

07 10
03 14

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste