Renault – Predstavljen redizajnirani Megane

Na redizajn modela Megane se nešto duže čekalo, ali je on bio sveobuhvatan, tako da se Renault-ov bestseler sada nudi i u verziji sa “plag in” hibridnim pogonom

Hibridni model pod imenom E-Tech pokreće 1.6 benzinski motor koji u saradnji sa elektromotorom obezbeđuje potencijal od 158 KS i maksimalnu autonomiju od 64 kilometra u urbanim uslovima vožnje. Hibrid će prvo biti dostupan u “karavan” modelu, a kasnije i u “heč beku”

Pored inovacija kada je pogon u pitanju, Renault Megane se prošao i kroz brojna druga tehnička, ali i estetska poboljšanja. Spolja su vidljive blage modifikacije koje ovaj model čine nešto modernijim. Nov je prednji odbojnik sa drugačijim, nešto agresivnijim otvorima za dovod vazduha. Po ugledu na model Clio i Megane sada može da se pohvali LED svetlima kao delom standardne opreme. Nova savremenija svetla pružaju 30 odsto bolje osvetljenje od klasičnih halogenih svetala koja su do sada bila deo standardne opreme.

R DAM 1074425

Kabina je takođe osvežena. Dosadašnja tabla sa instrumentima je zamenjena ekranom dijagonale 10 inča, dok se na centralnoj konzoli nalazi ekran od 9,3 inča koji je sada još elegantnije uklopljen. Funkcionisanje multimedije je dodatno unapređeno, tako da sada ima mnogo više sličnosti sa mobilnim telefonima. Komande na upravljaču su poboljšane za upravljanje svim sistemima aktivne bezbednosti.

R DAM 1074407 1

Od motora tu je poznati 1.3 turbo benzinski agregat u verziji od 140 KS koji može da bude uparen sa manuelnom šestostepenom ili automatskom EDC transmisijom. Pored njega tu je i dobro poznati 1.5 DCI od 115 konjskih snaga. Verzija R.S. je pokretana poznatim 1.8 turbo motorom, ali u verziji od 300 KS, kao kod modela Trophy. Ovaj motor generiše obrtni moment od 400 njutnmetara kod manuelne transmisije i 420 njutnmetara kod verzije sa EDC menjačem. Izduvni sistem je opremljen ventilom kojim može da se utiče na zvuk motora, a u ovom modelu se podrazumeva i 4CONTROL upravljanje na sva četii točka.

R DAM 1074407 1
R DAM 1073615
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste