Predstavljena je Opel Insignia GSi

Na Salonu automobila u Briselu Opel je promovisao sportsku GSi verziju modela Insignia, koju pokreće dvolitarski turbo motor od 230 konjskih snaga

Pored snažnog motora tu je inovativan pogon na sva četiri točka, a za efikasan prenos snage se brine vrhunska devetostepena automatska transmisija

Promocijom modela Insignia u GSi verziji Opel je odlučio da brutalnu snagu zameni efiksanošću i inteligentnim konstruktivnim rešenjima. Kao što je poznato, prilikom konstrukcije nove verzije modela Insignia, posebna pažnja je posvećena smanjenju ukupne mase, tako da je motor od 230 konjskih snaga sasvim dovoljan za veoma ubedljive performanse. Pored toga, snaga se do podloge prenosi novim menjačima sa niskim nivoom trenja. Osnova je manuelni šestostepeni menjač, a kupci mogu da odaberu i bezstepenu transmisiju i osmostepeni ili devetostepeni automatik. Sve ovo je doprinelo da potrošnja bude smanjena za 18 procenata.

Opel Insignia GSi 510408

Sportski pogon na sva četiri točka sa sistemom vektorisanja obrtnog momenta je jedinstven u ovom segmentu. U AWD modu, dva kvačila menjaju konvencionalni zadnji diferencijal i pružaju idealan transfer između točkova u svakoj situaciji prilikom vožnje. Sa ovom tehnologijom, nova Opel Insignia GSi je agilnija u krivinama, nudi najbolje skretanje sa odličnim prijanjanjem. Za još aktivnije iskustvo u vožnji, novim devetostepenim automatskim menjačem može da se upravlja putem polugica na volanu.

Opel Insignia GSi 510403

Pored toga, tu su i najmoderniji sistemi bezbednosti i asistencije, a pre svega nova adaptivna IntelliLux LED Pixel svetla. Sada imaju ukupno 168 LED elemenata – 84 po jednom svetlu. Oni reaguju brže i preciznije nego pre, što sve doprinosi maksimalnoj osvetljenosti bez zaslepljivanja drugih vozača.

Opel Insignia GSi 510421

Insignia GSi već u standardnoj opremi ima mehatronski FlexRide sistem vešanja, koji podešava amortizere i upravljanje u deliću sekunde. Pored toga, FlexRide menja karakteristike pedale gasa kao i trenutke promene brzina devetostepenog automatika, sve zavisno od odabranog moda. Vozač može da bira između nekoliko modova vožnje: Standard, Tour, Sport i ekskluzivno za GSi – Competition.

Opel Insignia GSi 501631
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste