Opel – Podmlađena Insignia

Redizajnirana Opel Insignia donosi oštriji dizajn, ali obilje tehničkih inovacija, od kojih je većina tu da poboljša bezbednost putnika i ostalih učesnika u saobraćaju

Zvaničnu premjeru nova Opel Insignia će imati na predstojećem Salonu automobila u Briselu, tokom januara sledeće godine

Opelova perjanica, model Insignia je predstavljena u restilizovanoj verziji. Kao jedan od najatraktivnijih modela u klasi, Insignia nije morala da pretrpi značajnije dizajnerske izmene, ali primećuje se nešto oštriji dizajn, koji dodatno naglašava sportski karakter ove poslovne krstarice. Primetne su nove izdužene svetlosne grupe, ali one pored atraktivnosti donose i inovativnu adaptivnu IntelliLux LED Pixel Light tehnologiju. Ona podrazumeva da se u svakom faru nalaze čak 84 LED svetlona izvora. Oni se nalaze pod komandom računara, koji prati dešavanja ispred automobila, tako da je uvek obezbeđeno maksimalno osvetljenje puta, ali bez zaslepljivanja drugih učesnika u aobraćaju. Proizvođač napominje da novi sistem ima mnogo brži odziv i da radi znatno preciznije.

2862377 3xewchq7kw

Nova Opel Insignia je pionir i po pitanju aktivnih bezbednosnih sistema. I sedan odnosno Grand Sport model i karavan, odnosno Sports Tourer, su po prvi put opremljeni digitalnom zadnjom kamerom. Ona u saradnji sa radarskim sistemom u zadnjem delu dodatno poboljšava sigurnost. Jedan od sistema je i upozorenje u slučaju nailaska vozila prilikom isparkiravanja vožnjom “u rikverc”. Kabina je unapređena “hed ap” displejom, tu je i obavezna tač skrin tehnologija, kao i bežično punjenje mobilnih telefona. Iz Opela ne napominju da su učinjene izmene kada su motoi u pitanju, tako da pretpostavljamo da su za pogon nove verzije modela Insignia zaduženi poznati benzinski i dizel agregati.

2862386 13brukju8b
2862461 xkfwvlrc64


close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste