Renault – Megane R.S. Trophy-R pokorio Suzuku

Renault Megane R.S. Trophy-R je postavio novi rekord na slavnoj stazi Suzuka u Japanu od 2’25’’454, što je za više od 3 sekunde brže od prethodnog rekorda

Time je nastavio da niže uspehe nakon što je postavio rekorde na stazama Nordschleife u Nürburgringu i Spa-Francorchampsu u sklopu događaja R.S. Days

Ovime je ostvaren veliki uspeh u Japanu, koji se može pohvaliti sa desetak hiljada zaljubljenika u Megane R.S. Trophy-R. Krajem septembra 2019. Japan je bio Renault-ovo najveće tržište za R.S. modele, veće i od Nemačke i Francuske, kao i treće najveće za Mégane R.S., iako verzija Trophy tamo još nije ni predstavljena. Kao uvertira u interes koji je Trophy-R pobudio u japanskim entuzijastima, početkom godine na stazi Suzuka su sprovedena testiranja kojima je cilj bio da ispune specifične zahteve lokalnih kupaca.

Megane rs trophy rekord suzuka 2

Megane R.S. Trophy-R je najnovije poglavlje priče koja je započela pre 15 godina, u kojem se nastavlja uspeh slavnih prethodnika, postavljaju novi rekordi kruga u klasi serijskih automobila sa prednjim pogonom, kao i kojim se odaje počast Renault Sportovoj predanosti izazovima i performansama. Novi Mégane R.S. Trophy-R je najefikasniji serijski automobil koji je Renault ikada proizveo.

U poredjenju sa Méganeom R.S. Trophy, Renault Megane R.S. Trophy-R, pokretan identičnim motorom snage 300 KS veću brzinu duguje smanjenju mase i do 130 kg, zahvatima na aerodinamici i radikalnim izmenama oslanjanja radi boljeg prianjanja.

Megane rs trophy rekord suzuka 1

Renault Megane R.S. Trophy-R je na tržišta širom sveta lansiran u ograničenoj seriji. od 500 označenih primeraka. Trophy-R, najekskluzivnija verzija Méganea R.S., posebno je popularna u Japanu: više od 50 primeraka verzije Trophy-R, uključujući i neke sa paketom karbonsko-keramičkih kočnica, već je rezervisao Renault Japan. Sretnim vlasnicima će biti isporučeni u prvoj polovini 2020. godine.

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste