Predstavljen je električni Lexus UX 300e

Na Međunarodnoj izložbi automobila u kineskom Guangzhou Lexus je predstavio svoj prvi električni automobil, model UX 300e

Od predstavljanja modela RX 400h 2005. godine, Lexus je predvodnik tehnologije elektrifikacije vozila, igrajući vodeću ulogu u ponudi proizvoda koji se odlikuju vrhunskim performansama, a istovremeno imaju smanjen negativan uticaj na okolinu

Kao prvi proizvodni model pod zastavom Lexus Electrified, potpuno električni UX 300e razvijen je s ciljem odličnih putnih performansi. Lexusovi inženjeri su zadržali upečatljivi dizajn i praktične karakteristike krosovera UX netaknutim, a fokusiralii su se na stvaranje prednosti u pogledu performansi koje su jedinstvene za električna vozila.

Lexus UX 300e 03

Elektromotor velike snage u UX-u 300e osigurava prirodan osećaj, uprkos snažnom ubryanjua, a baterije velikog kapaciteta, smeštene direktno ispod poda putničke kabine, osiguravaju nisko težište uz domet vožnje od 400 km. U kombinaciji s najnovijom tehnologijom povezivanja, UX 300e maksimalno koristi prednosti električnih vozila uz pružanje voznih performansi i praktičnosti u jednom paketu (filozofija „yet“). Početak prodaje modela UX 300e predviđen je tokom 2020. godine u Kini i na evropskim tržištima, a u Japanu početkom 2021.

Lexus UX 300e 02

Efikasnost elektromotora, invertera, prenosa i baterije velikog kapaciteta podignuti su na najviši nivo, korišćenjem znanja prikupljenog kroz razvoj hibridnih vozila. Poboljšavanjem performansi celog sistema, domet vožnje modela UX 300e je prihvatljivih 400 km. Baterije se odlikuju sistemom upravljanja temperaturom koji deluje pri niskim i visokim temperaturama okoline. Pouzdanost je, osim toga, poboljšana korišćenjem višestrukih nadzornih sistema koji regulišu punjenje i sprečavaju opasnosti kao što je prejaka struja punjenja.

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste