Mercedes – Predstavljen superluksuzni Maybach GLS

Potpuno novi Mercedes-Maybach GLS je definitivno projektovan da konkuriše automobilima kao što su Bentley Bentayga i Rolls Royce Cullinan

Ka a je snaga brenda u pitanju, ovaj plan možda deluje pomalo ambiciozno, ali Mercedes-Maybach GLS sve to vrlo uspešno nadoknađuje vrhunskom tehnologijom, naravno onom iz Štutgarta

Za razliku od nekadašnjeg Maybach brenda, danas Maybach u potpunosti deli platformu i karoseriju sa Mercedes automobilima, u ovom slučaju konkretno sa modelom GLS, što i ime Maybach GLS jasno ističe. Zapravo u Mercedesu Maybach više nije zaseban brend, već samo oznaka da najprestižnije verzije pojedinih modela. Naravno, vizuelne izmene su učinjene, pa se na prednjem delu nalazi velika Maybach maska hladnjaka, a preublikovan je i zadnji odbojnik.

19C0564 121

Od Mercedesa je preuzeto samo najbolje, pa su tu Multibeam LED prednja svetla, a na spisku serijske opreme su i točkovi prečnika 22 inča, dok se 23-ke nude kao opcija. Kako je u pitanju SUV model kod kojeg je luksuz na prvom mestu, mnogo je učinjeno da se olakša ulazak u vozilo. Stoga je ugrađen specijalni prag koji se spušta kada se otvore vrata, a i karoserija se automatski spušta za 25 milimetara zahvaljujući vazdušnom oslanjanju. Inače, vazdušno oslanjanje je tu da obezbedi kompromis udobnosti i stabilnosti, a uz dopltu se nudi E-Active Body Control sistem, koji u krivinama karoseriju naginje na suprotnu stranu, poput motocikala, što dodatno poboljšava stabilnost i udobnost.

19C0564 110

A kada se do kabine već stigne, tu je samo ono najbolje što postoji u Mercedesu i ponešto više od toga. Ovaj model se nudi u verziji sa dva superluksuzna odvojena zadnja sedišta, a u zednjem delu se nalazi dvozonski klima uređaj i mini frižider za šampanjac. Kako neko ne bi pomislio da je u pitanju frižider za pivo, tu su i dve srebrne čaše za šampanjac. Da li da pominjemo da se na naslonima prednjih sedišta nalaze tableti? Recimo da su tu još i panoramski krov, sva četiri sedišta poseduju masažere, a za muziku je zadužen Burmaster sistem sa 27 zvučnika.

19C0791 009

Pogon ovom vrhunskom Mercedes-Maybach super SUV modelu obezbeđuje V8 agregat od četiri litra radne zapremine, pozajmljen od sportskog AMG GT, koji raspolaže sa 550 konjskih snaga i 730 njutnmetara obrtnog momenta. Snaga se očekivano prenosi do podloge preko sva četiri točka, a ubrzanje do sto kilometara na čas traje 4,9 sekundi. Očekivano, brzina ovog SUV modela je elektronski ograničena na 250 kilometara na čas.

19C0564 005
19C0564 001
19C0564 003
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste