Mini JCW GP je najbrži Mini u istoriji

Na Salonu automobila u Los Anđelesu, Mini je promovisao najbrži model u istoriji, superekskluzivni Mini John Cooper Works GP

Za pogon je zadu枡n poznati dvolitarski turbo četvorocilindraoš kji oslobađa 302 konjske snage, za ubrzanje do sto kilometara na čas za svega 5,2 sekunde

Potpuno novi Mini John Cooper Works GP će biti proizveden u seriji limitiranoj na svega 3.000 primeraka, što znači da je u pitanju kolekcionarski dragulj u najavi. Serijski model je očigledno inspirisan studijom GP Concept iz 2017. godine, a posebno su upečatljivi detalji poput dodataka na prednjim i zadnjim blatobranima koji dodatno proširuju karoseriju, a sportskom utisku posebno doprinosi veliki spojler iznad zadnjeg stakla.

P90377062 highRes mini john cooper wor

Dodaci na krilima su bili neophodni kako bi se upakovali ogromni točkovi prečnika 18 inča, a svi ovi dodaci, uključujući i spojler u zadnjem delu, su izrađeni od kompozitnih materijala. Svi proizvedeni primerci će biti u istoj trkačko sivoj boji sa crvenim detaljima na karoseriji. Tu su markantne GP oznake, dok je poznatija JCW oznaka upotrebljena samo za kočnice. Hromirani detalji su postali crni, a zatamnjene su i prednje svetlosne grupe.

P90377069 highRes mini john cooper wor

Za pogon je zadu枡n dvolitarski turbo motor koji pokreće i JCW verziju modela Clubman, ali je značajno modifikovan. Ugrađeno je novo jače kolenasto vratilo, novi su i klipovi, turbina je većih dimenzija, a potpuno je nov i ineterkuler. Rezultat nije izostao, jer ovaj motor isporučuje 302 konjke snage i 450 njutnmetara obrtnog momenta. Ubrzanje do sto kilometara na čas traje 5,2 sekunde. To je 0,3 sekunde blolje od modela Clubman JCW, što je posledica prenosa snage do podloge samo preko prednje osovine. Nema dileme da će manji Mini na stazi biti daleko brži.

P90376687 highRes mini john cooper wor
P90376695 highRes mini john cooper wor
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste