Predstavljena je potpuno nova Škoda Octavia

Nova Škoda Octavia je u startu promovisana i u standardnoj i karavan verziji. Iako je ostala verna tradiciji, nova Octavia značajno podiže lestvicu kvaliteta, praktičnosti i prostranosti

Kao i do sada model Octavia će biti jedan od lidera kada je prostranost u pitanju, jer karavan, odnosno Combi verzija, raspolaže prtljažnikom od 640 litara

Nova Škoda Octavia je predstavljena. Iznenađenja nema mnogo, bar kada je dizajn u pitanju, a kupci koji vole ovaj model sigurno neće biti razočarani. Novitet odlikuju savremene ali ozbiljne linije, tipične za Volkswagen grupu, ali treba napomenuti da je veza sa ostalim Škoda automobilima itekako prisutna. Češka kompanija je istovremeno promovisala i klasičnu, ali i karavan, odnosno Combi verziju. Treba napomenuti da sedan zapravo nije klasičan sedan, već samo tako izgleda, a reč je o veoma praktičnom hečbeku sa petora vrata.

 1632804

Novitet jeste veći, ali ne značajno u poređenju sa prethodnikom. Sedan verzija je duža za 19, a karavan za tačno 22 milimetra. Ovo povećanje dimanzija i malo češke praktičnosti i umešnosti u uređenju su bili dovoljni da se kod karavana zapremina prtljažnika uveća za 30 litara, do maksimalnih 640 litara, dok hečbek raspolaže sa tačno 600 litara.

 1632660
 1632870

Pored prostranosti kabina modela Octavia pleni i naprednim tehnologijama, naravno pozajmljenim od Volkswagen-a. Nov je upravljač atraktivno rešen sa dva paoka, a izmenjen je i sistem komandi na upravljaču koje sada omogućavaju kontrolisanje 14 različitih funkcija. Naravno, i centralna konzola i tabla sa instrumentima su sada digtalizovani, tu je i ambijentalno osvetljenje u raznim bojama, hed ap displej, a interesantna je i centralna konzola bez klasične ručice menjača. Naime, kod modela sa automatskom transisijom tu je sada manji rekidač umesto ručice, što će verovatno donekle samnjiti gužvu u tom delu kokpita i osloboditi prostor za nezaobilazni telefon.

 1632899
 1633001

Ponuda motora je standardno veoma bogata, a po prvi put će se u ponudi naći i plag in hibrid. U pitanju je model sa 1.4 turbo benzinskim motorom i baterijom koja omogućava autonomiju u električnom modu od 55 kilometara. Ovaj model raspolaže sa 204 konjske snage. Tu su i dva blaga hibrida sa benzinskim turbo motorima 1.0 od 110 konja i 1.5 od 150 konjskih snaga. Isti motori se nude i u verziji bez hibridne tehnologije i sa istom snagom. Najsnažniji benzinski agregat je 2.0 TSI od 190 konjskih snaga. U ponudi se nalazi i potpuno novi 2.0 TDI dizel u verzijama od 116, 150 i 200 konjskih snaga.

 1633046
 1633133
 1633138
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste