Rolls Royce Cullinan Black Badge kompletirao ponudu

Potpuno novi Rolls Royce Cullinan Black Badge dobio je novo veoma atraktivno uređenje karoserije i kabine, ali prisutne su i tehničke modifikacije

Uprkos imenu modela, u ponudi se nalazi paleta od 44.000 boja karoserije, ali u kompaniji očekuju da će većina automobila upravo biti isporučena u crnoj boji

Po ugledu na ostale Rolls Royce modele sa Black badge potpisom i Cullinan je dobio sveden spoljašnji dizajn, gde obilje hroma menjaju mat crni detalji. Čak je i prepoznatljivi logo ovog automobila Spirit of Ecstasy u matirano crnim tonovima, a karoseriju ukrašavaju novi kovani aliminijumski točkovi prečnika čak 22 inča. Minijaturnu revoluciju predstavljaju i crvenom bojom lakirana kočiona klješta, što je prvi put u istoriji kompanije da je jedan Rolls Royce napustio fabriku sa kočionim klještima ofarbanim bilo kojom bojom.

3

Rolls Royce je uvek bio jedan od nekrunisanih kraljeva personalizacije, pa je to slučaj i sa modelom Cullinan Black Badge. U ponudi za ovaj model se nalazi paleta od 44.000 boja karoserije, ali u kompaniji očekuju da će većina automobila upravo biti isporučena u crnoj boji koja je upotrebljena i za demo vozilo koje predstavljamo. U pitanju je ručno naneta boja koja je takođe potom i ručno polirana kako bi bio postignut savršen sjaj.

4

Pogon ovom modelu obezbeđuje dobro znani V12 motor zapremine 6,75 litara koji je ojačan za dodatnih 28 konjskih snaga i dodatnih 50 njutnmetara obrtnog momenta. S obzirom da je tu turbo tehnologija ovaj porast snage nije bio preterano zahtevan za inženjere, tako da Cullinan Black Badge raspolaže sa čak 600 konjskih snaga i 900 njutnmetara obrtnog momenta. Snaga se do sva četiri točka prenosi preko osmostepene automatske transmisije.

10
17
19
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste