Samo za odabrane – Audi R8 sa zadnjim pogonom

Audi je ponudu nedavno obogatio modelom R8 V10 RWD, a u pitanju je ekstremna verzija popularnog superautomobila sa pogonom samo na zadnjoj osovini

Istovremeno su prdstavljene dve verzije, kupe, ali i spajder, koji ima za nijansu lošije performanse jer je teži zbog neophodnih ojačanja po uklanjnaju krova

Srce automoabila predstavlja atmosferski V10 motor koji pri maksimalnih 6.500 obrtaja oslobađa 540 konjskih snaga, dok obrtni moment dostiže takođe 540 njutnmetara. Ova snaga se do zadnje osovine prenosi preko sedmostepene autoamtske transmisije sa dvostrukim kvačilom. Zadnji pogon je pored više zabave za upravljačem, diprineo i smanjenju mase za 65 kilograma u odnosu na Quattro verziju, jer je eliminisan prenos snage na prednju osovinu, kao i prednji diferencijal.

A1914471 large

Prenos snage samo na zadnju osovinu je zahtevao dodatne modifikacije, tako da je ugrađen zadnji diferencijal sa mehaničkom kontrolom proklizavanja, tako da se obrtni moment efikasnije prenosi na izlasku iz krivine. Izmene su učinjene i na karoseriji, koja ima novi spliter i difuzor, a povećani su i otvori za dovod vazduha.

A1914507 large

Ubrzanje do sto kilometara na čas traje svega 3,7 sekundi, dok je verzija bez krova za jednu desetinku sporija. Maksimalna brzina je takođe veoma impresivna – 317 kilometara na čas. S obzirom da je u pitanju automobil sa zadnjim pogonom, u njemu se nalazi poseban sportski mod kod kojeg je elektronska kontrola stabilnosti podešena tako da omogićava čak i kontrolisane „driftove“.

A1914467 large
A1914500 large
A1914496 large
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste