Predstavljen je ekstremni BMW M2 CS

Potpuno novi BMW M2 CS je trenutno jedan od najboljih modela iz BMW M ponude, a u porodičnoj hijerarhiji je pozicioniran iznad modela M2 Competition

Ispod prednje haube se i dalje nalazi dobro poznati linijski turbo šestocilindraš, ali mu je snaga povećana sa „samo“ 406 na čak 444 konjske snage

Kod ovog modela je sve podređeno performansama i obaranju vremana po krugu, bar kada su vikend trkači u pitanju. Sa svoje 444 konjske snage i u verziji sa sedmostepenom automatikom sa dvostrukim kvačilom, M2 CS do sto kilometara na čas ubrzava za samo četiri sekunde. U ponudi se nalazi i verzija sa šestostepenim manuelnim menjačem koji ima za dve desetinke lošiji sprint do sto kilometara na čas. Obe verzije imaju identičnu maksimalnu brzinu od 280 kilometara na čas.

P90374207 highRes the all new bmw m2 c

Pored više snage CS verzija se od standardne razlikuje po još nekim tehničkim poboljšanjima. Na spisku standardne opreme je adaptivno M oslanjanje, a na točkovima prečnika 19 inča se nalaze Michelim Cup pneumatici, kako bi potencijal automobila bio što bolje iskorišćen. BMW-ove M ugljenično-keramičke kočnice se i kod ovog modela ipak nalaze na spisku dodatne opreme. Očigledno je da ovaj dodatak cenovno opterećuje automobile čak i u ovoj klasi, pa je kupcu data mogućnost izbora.

P90374188 highRes the all new bmw m2 c
P90374178 highRes the all new bmw m2 c

Posebna pažnja je posvećena smanjenju mase. Poklopac motora i krov automobila su u tom cilju izrađeni od ugljeničnih vlakana, kao i prednji spliter, difuzor u zadnjem delu i spojler na poklopcu prtljažnika. Ovi aerodinamički dodaci na karoseriji pored smanjene mase imaju modifikovan i oblik, a sve u cilju poboljšanja „daun forsa“. Izmene su vidljive i u kabini, a od materijala dominiraju alkantara i ugljenična vlakna. Centralna konzola je izrađena u kompletu od ugljeničnih vlakana, što joj je masu smanjilo za 50 procenata.

P90374238 highRes the all new bmw m2 c
P90374240 highRes the all new bmw m2 c
P90374250 highRes the all new bmw m2 c
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste