Honda – Predstavljen je potpuno novi Jazz

Na Salonu automobila u Tokiju, Honda je predstavila potpuno novi Jazz, koji je od prethodnika nasledio osnovnu koncepciju karoserije, ali je neuporedivo savremeniji

Svakako najveća novost je to da će novi Jazz u ponudi biti isključivo sa hibridnim pogonom

Posle duge pauze, Honda je odlučila da u svoje redove vrati na evropskom tržištu veoma važan model B segmenta. Ono što je najvažnije, zadržana je poznata koncepcija, ali i dobro poznato ime Jazz. Stara koncepcija podrazumeva da je novi Jazz kao i prethodnik stilizovan u monovolumenskoj formi. Vremena kada su MPV modeli harali su davno prošla, ali novi Jazz bi samo tehnički mogao da se okarakteriše kao MPV, jer odlikuju ga vema atraktivne i dinamične linije. 

nova honda jazz 1

Jednozapreminska forma karoserije će doneti brojne prednosti, a svakako je najočiglednija prostranost. Prvi pogled na fotografije to obećava, a i iz Honde potvrđuju da će novi Jazz biti pregledan automobil. Tu je udvostručeni, ali mnogo tanji A stub koji će svakako poboljšavati pregednost i na taj način olakšavati gradsku vožnju. Pored toga, kabina će biti veoma prostrana i praktična, a prve fotografije otkrivaju da je i novi Jazz prošao kroz tretman digitalizacije kokpita. Podrazumeva se da je sve neophodno tu, a pomenimo samo „mirror“ opciju koja telefoon preslikava na ekran u automobilu, pa je njegova upotreba mnogo lakša i bezbednija.

nova honda jazz 2 

Svakako najveća novost je pogon. Dizel motor više niko ni ne pominje, a vest je da će novi Jazz u ponudi biti samo sa hibridnim pogonom. Specifikacije za sada nisu poznate, ali iz japanske kompanije poručuju da je u pitanju pogon koji je posebno prilagođen ovom automobilu, kako bi bio obezbeđen idealan kompromis performansi, niske potrošnje, kao i rafiniranosti u radu. Bezbednosni sistemi su takođe na nivou visoke klase. Tu je adaptivni tempmat, a kamera i radar najnovije generacije se koriste i za autonomno kočenje i izbegavanje kontakta sa drugim automobilima i pešacima.

nova honda jazz 3