Audi – Redizajniran RS4 Avant

Poboljšana verzija Audijevog modela RS4 Avant donosi agresivniji stajling, modifikovan enterijer, a za pogon je zadužen V6 motor od 444 konjske snage

Ovaj motor zahvaljujući turbini, pored snage, raspolaže i moćnim obrtnim momentom od 600 njutnmetara

Na osnovi nedavno redizajniranog A4 je koncipran i unapređeni RS4 Avant. Promenjen je prednji odbojnik sa novim spliterom i otvorma za dovod vazduha do motora, što sve ovom modelu daje agresivniji izgled. Novi su i točkovi prečnika 19 inča, a zadnji deo karoserije će se od dosadašnje verzije najviše razlikovati po novom difuzoru, a tu su i dva, sada već tradicionalna, ovalna završetka izduvnog sistema.

05 6
17 5

Za pogon je zadužen isti V6 motor od 2,9 litara radne zapremine. On oslobađa 444 konjske snage i 600 njutnmetara obrtnog momenta, a snagu do sva četiri točka šalje preko osmostepene automatske transmisije. Sve to ima za rezultat ubrzanje do sto kilometara na čas za 4,1 sekundu i maksimalnih 250 kilometara na čas. U standardnim uslovina vožnje se na zadnju osovinu šalje 60 odsto snage motora, a po potrebi i do 70 odsto može da bude prebačeno na prednju osovinu. Na taj način je obezbeđen kompromis sportskih karakteristika i sigurnog ponašanja u vožnji.

18 5

Podrazumeva se da je oslanjanje niže nego kod standardnog Audija A4, moćnije su i prednje kočnice da šestoklipnim kleštima, a u ponudi se uz doplatu nalaze i keramički diskovi prečnika 400 milimetara. Pored toga uz doplatu se nude i aktivni elektronski kontrolisani amortizeri, kao i Dynamic paket koji oslobađa maksimalnu brzinu od 280 kilometara na čas.

13 5
03 6
15 5
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste