Audi – Restilizovana paleta modela A5

Audi je predstavio redizajnirani A5, a tretman podmlađivanja su prošli kupe, kabriolet i Sportback verzije ovog modela

Slično kao i kod modela A4 i sportski A5 je dobio agresivniji spoljni dizajn, dok je unutrašnjost oplemenjena savremenijim multimadijalnim sistemom

Prednji deo restilizovanog A5 je dobio novu masku hladnjaka koja kod S-Line i S5 verzija ima saćastu strukturu, dok su standarne verzije sa klasičnijim horizontalnim hromiranim linijama. Nova su i prednja LED svetla, a prednji odbojnik je sada dobio veće otvore za dovod vazduha do motora. Promene su vidljive i na zadnjem delu karoserije, a sve je podređeno naglašavanju sportskog karaktera.

A1911726 medium

Veće promene su u kabini. Audi je eliminisao rotaciomi prekdač za upravljanje multimedijom, koja se sada oslanja na tač skrin tehnologiju. U tu svrhu tu je novi 10.1-inčni monitor sa potpuno novim softverom. Tu je i potpuno novi navigacioni sistem koji je„on line“ tipa, tako da vozaču pruža korisne informacije, kao što je na primer obaveštenje o slobodnim parking mestima. Instrumente menja monitor dijagonale 12,3 inča.

A1911771 medium
A1911773 medium

I benzinski i dizel motori su opremljeni blagom hibridnom tehnologijom. Tokom kočenja se energija skladišti u bateriju manju od klasične u hibridnim modelima, da bi se kasnije ta energija koristila na primer za efikasnije funkcionisanje start-stop sistema, čime se smanjuje emisija CO2.

A1911800 medium
A1911808 medium

Nje novost da Audi odnedavno sportske S modele oprema dizel motorima, pa je tako i kod „petice“. Novi S5 je pokretan trolitarskim TDI motorom koji potpomognut blagom hibridnom tehnologijom raspolaže sa 342 konjske snage i čak 700 njutnmetara obrtnog momenta. Sa pogonom na sva četiri točka sasvim dovoljno za ubrzanje do sto kilometara na čas za manje od pet sekundi i maksimalnu brzinu elektronski ograničenu na 250 kilometara na čas. Model S5 će se nuditi u Coupe i Sportback verzijama

A1911813 medium
A1911735 medium
A1911796 medium
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste