Ferrari – Novi Spider iz Maranela

Novi Ferrari F8 Spider predstavlja naslednika modela 488, a pokreće ga V8 turbo motor od 3,9 litara radne zapremine i 710 konjskih snaga

Kada je spušten, krov se nalazi sakriven pod poklopcem iza kabine, za njegovo poduzanje i spuštanje je potrebno 14 sekundi, a ta radnja može da se obavi do brzine od 50 kilometara na čas

Novi model je detaljno preuređen kako bi mogao da pruži adekvatnu bezbednost i bez krova. Prednji A stubovi su prošli kroz neophodna ojačanja, a iza kabine se nalaze masivni roll bar-ovi, koji se na aerodinamičan način nadovezuju na karoseriju. Karoserija je veoma atraktivna i ne ostavlja ni trenutak dileme iz koje fabrike automobil potiče. Sam automobil izgleda veoma aerodinamično, što i jeste, jer novi F8 Spider je deset odsto aerodinamičniji od modela 488 Spider, kojeg nasleđuje.

02 10

Pogon obezbeđuje V8 benzinski turbo motor koji iz 3,9 litara radne zapremine oslobađa 710 konjskih snaga i 770 njutnmetara obrtnog momenta. Ukupna masa automobila je 1.400 kilograma, što je ušteda od 18 kilograma u odnosu na 488 Spider. Zahvaljujući skromnoj masi automobila ovaj motor može da bude veoma efikasan. Ubrzanje do sto kilometara na čas traje svega 2,9 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 340 kilometara na čas.

04 10

Kokpit je sportski organizovan. Sve informacije se vozaču saopštavaju pitem digitalizovane table sa instrumentima. Ekran na centralnoj konzoli ne postoji, a ako suvozač želi pristup multimediji, uz doplatu je dostupan sedmoinčni ekran smešten sa desne strane kokpita.

 04 10
190324 car ferrari f8 spider
190323 car ferrari f8 spider
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste