Hyundai – Novi i10 pleni naprednim tehnologijama

Hyundai je prikazao prve fotografije potpuno novog modela i10, koji će zvanični debi imati na Salonu automobila u Frankfurtu

Ovaj gradski model iz Južne Koreje je jedan od tehnološki najnaprednijih modela A segmenta, a u prodaji će se naći početkom sledeće godine

Novi Hyundai i10 nije samo veći redizajn aktuelne verzije, već kompletno nov model. Karoserija je 20 milimetara niža i 20 milimetara šira, što ovom gradskom mališanu daje dinamičniju siluetu. A za dinamičniju pojavu je zaslužan i inovativan dizajn, pogotovo kada je prednji deo karoserije u pitanju, sa oštro stilizovanim farovima i originalnim LED dnevnim svetlima.

All New i10 22

Dostupno je deset boja karoseije, a postoji i mogućnost dvobojne karoserije sa krovom u crnoj ili crvenoj boji. U ponudi se nalaze točkovi do prečnika od 16 inča, što je za broj više nego na aktuelnoj verziji. Karoserija je svega pet milimetara duža od prethodnog modela, ali je međuosovinsko rastojanje povećano za 40 milimetra. To će svakako doprineti poboljšanju ponude prostora na zadnjoj klupi, ali i ponašanju u vožnji. Prtljažnik ima zapreminu od 252 litra.

All New i10 13

Velika novina je potuno novi multimedijalni sistem opremljen ekranom dijagonale osam inča. On je veoma sličan kao i ekran u većem i30, sa veoma praktičnim prečicama u vidu prekidača sa obe strane monitora. Tu je i napredni nivo povezivanja sa mobilnim telefonom, jer putem aplikacije je moguće u telefonu pronaći, na primer podatke o benzinskim pumpama ili slobodnim parking mestima, i poslati ih direktno navigacionom sistemu automobila. Bežično punjenje telefona se podrazumeva.

All New i10 Bluelink 2

I pored obilja naprednjih sistema, motori su praktično preuzeti od aktuelne verzije, ali u ovom slučaju to i nije tako loše. Osnova je trocilindraš od jednog litra radne zapremine, 66 konjskih snaga i skromnih 96 njutnmetara obrtnog momenta. Snažniji motor je četvorocilindraš od 1.200 kubika, koji raspolaže sa 86 konjskih snaga i 118 njutnemtara obrtnog momenta.

All New i10 Bluelink 2