Mercedes – Stiže i AMG verzija praktičnog GLB-a

Mercedes-AMG GLB 35 je najnoviji u bogatoj ponudi proizvođača iz Štutgarta. U Mercedesu nisu dugo čekali da promovišu sportku verziju na prvom mestu praktičnog sedmoseda

Kako je u pitanju model sa B slovom u imenu, jasno je da je za pogon zadužen poznati dvolitarski turbo motor, za ovu priliku u verziji od 302 konjske snage

Ovaj motor pored obilja snage raspolaže i obrtnim momentom od 400 njutnmetara, ali pri relativno visokih 3.000 obrtaja. Ipak, tu je osmostepena automatska transmisija da brine o efikasnom iskorišćenju potencijala motora. Ubrzanje do sto kilometara na čas traje svega 5,2 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 250 kilometara na čas, naravno elektronski limitiranih.

14 23

Vozač standardno na raspolaganju ima modove vožnje Comfort, Sport i Sport+, a novina je Slippery mod, namenjen uslovima vožnje na klizavoj podlozi. Promenom vozačkih modova elektronika menja rad motora, upravljanja, menjača, oslanjanja i elektronske kontrole stabilnosti i na taj način prilagođava automobil trenutnim uslovima.

13 24

Za zaustavljanje su zadužene četvoroklipne kočnice sa diskovima prečnika 350 milimetara napred i 330 milimetara pozadi. Točkovi su standardno prečnika 19 inča, a uz doplatu su dostupni i točkovi do 21 inča. Naravno, tu su i neophodni AMG estetski detalji na karoseriji, koji se ogledaju u agresivnijoj maski hladnjaka, a opcioni AMG Night Package nudi mnoge detalje i u crnoj boji.

03 35

U kabini su promene diskretnije nego kod drugih, posebno onih snažnijih AMG modela. Nova su, naravno, prednja sedišta, upravljač je zaravnjen sa done strane, a tu su i neki sportski detalji poput centralne konzole u finišu od ugljeničnih vlakana. Mercedesov multimedijalni sistem koji sačinjavaju dva ekrana je grafički promenjen da bude više u AMG stilu. Standardno AMG GLB 35 se nudi sa pet sedišta, ali je dostupan i kao vema brz sedmosed.

11 25
12 25
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste