Porsche – Predstavljan je redizajnirani Macan Turbo

Turbo verzija Porsche modela Macan je podvrgnuta restilizaciji, a pored kozmetičkih izmena tu je i novi V6 motor

Novi pogon raspolaže sa 2,9 litara radne zapremine i uz pomoć twin turbo tehnologije oslobađa 435 konjskih snaga

Novi motor je manji od prethodnog koji je raspolagao sa 3,6 litara radne zapremine, ali pored više snage savremena tehnologija ga čini i znatno efikasnijim i ekonomičnijim. Snaga se do sva četiri točka prenosi preko sedmostepene automatske PDK transmisije, ubrzanje do sto kilometara na čas traje svega 4,3 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 269 kilometara na čas.

porsche macan turbo (3)

To nisu sve tehničke inovacije. Novi su kočioni diskovi konstruisani po specijalnoj tehnologiji obogaćivanja karbidom, tako da su kočnice dugotrajnije i otpornije na pregrevanje. Vazdušno oslanjanje i keramičke kočnice se nalaze na spisku dodatne opreme. Svaki Macan Turbo je standardno opremljen aluminijumskim točkovima prečnika 20 inča.

porsche macan turbo (1)

Pored tehničkih, tu su i neke stilske inovacije. Nov je prednji odbojnik, a redizajn je primetan i na prednjim svetlosnim grupama, a nova je i LED rasveta celom širinom karoserije u zadnjem delu. U kabini su takođe primetne inovacije. Tu je multimadijalni sistem sa novim ekranom dijagonale 10,9 inča, a na spisku opreme je i Bose ozvučenje.

porsche macan turbo (2)
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste