Stiže VW T-Roc u kabriolet verziji

Volkswagen je predstavio T-Roc Cabriolet, model koji će najverovatnije zauzeti mesto koje je nekada imao Golf kabrio

Iako novitet deli ime sa kompaktnim SUV modelom, od njega se mnogo razlikuje, ako ne vozuelno, onda svakako tehnički

Popularnost SUV klase ne jenjava, a ovaj segment nosi sve pred sobom. Sledeća „žrtva“ je očigledno Golf u kabriolet verziji, a naslediće ga T-Roc Cabriolet. Prva asocijacija je Range Rover Evoque u verziji bez krova, koji se nije proslavio, ali to ne mora ništa da znači, jer britanski i nemački SUV modeli u kabrio verzijama će biti u potpuno različitim cenovnim kategorijama.

08 10

U Volkswagen-u su odlučili da ugrade klasičan platneni krov, a ne „hard top“, što će svakako doprineti smanjenju mase i poboljšanju ponude prostora u prtljažniku. Krovna konstrukcija se podiže i spušta za rekordnih devet sekundi, a ta radnja može da se obavi i tokom vožnje, do brzine od 30 kilometara na čas. Po uklanjanju krova konstrukcija šasije je morala da prođe kroz brojna ojačavanja, kao i A stub u slučaju prevrtanja, ali nije navedeno koliko je to povećalo masu automobila. Verovatno je to još jedan od razloga da se inženjeri ipak opredele za platneni krov.

05 11

Iako novitet nosi ime T-Roc i vizuleno je veoma sličan, Cabriolet verzija ima potpuno druge komponente u poređenju sa istoimenim SUV modelmo sa petora vrata. Recimo samo to da je i međuosovinsko rastojanje povećano za 40 milimetara. Od motora za sada su u ponudi dve opcije. Start je sa turbo trocilindrašem od jednog litra radne zapremine i 113 konjskih snaga, dok snažniju opciju predstavlja 1.5 turbo četvorocilindraš, koji će se nuditi i sa sedmostepemom DSG transmisijom.

03 11
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste