Bentley –Restauriran unikatni Cornishe iz 1939-e

Poznati karoserista Mulliner je nedavno ponovo kontruisao i napravio Bentley Cornishe iz 1939. godine, koji je nestao tokom Drugog svetskog rata

U pitanju je prototip koji je bio na testiranjima u Francuskoj. Tokom testiranja je automobil slupan, da bi potom po početku bombardovanja nestao i ceo automobil

Model Cornishe je u tom trenutku bio veoma važan za kompaniju Bentley, jer je predstavljao na neki način otklon od dotadašnje tradicije. Automobil je bio mnogo moderniji, a aerodinamika je bila tu da zadovolji i estetske kriterijume, ali i da obezbedi veću maksimalnu brzinu.

1939 Bentley Corniche by Mulliner 8

Ponovo napraviti unikatni automobil izgubljen pre osam desenija nije bilo nimalo lako. Pojedini delovi su postojali, ali je većina morala da bude napravljena ponovo. Najveći izazov je bilo pravljenje aluminijumske karoserije, koja je ručno napravljena prema skicama i tehničkim crtežima koje su Bentley i Mulliner uspeli da pronađu u arhivi porodice dizajnera originalnog modela Corniche, Džordža Paulina.

1939 Bentley Corniche by Mulliner 7

U laboratoriji je na osnovu uzoraka i opisa ponovo napravljena i originalna boja u kojoj je autombil bio kada je napravljen, pa je to možda razlog što automobil ne izgleda atraktivnije. Autentičnost je ipak bila na prvom mestu. Takođe je i enterijer urađan u skladu sa standardima od pre osam decenija. To sve važi za postupak obrade i zaštite drveta, kao i za obradu i štavljenje kože od koje su izrađene presvlake.

1939 Bentley Corniche by Mulliner 9
1939 Bentley Corniche by Mulliner 4
1939 Bentley Corniche by Mulliner 1
1939 Bentley Corniche by Mulliner 5
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste