Pagani – Huayra Roadster BC samo za odabrane

Limitirana serija modela Pagani Huayra Roadster BC biće proizvedena u seriji ograničenoj na samo 40 primeraka, po ceni od 3,5 miliona dolara

Za pogon ovog modela zadužen je V12 motor sa AMG potpisom, koji iz zapremine od šest litara oslobađa 800 konjskih snaga

Novi model iz fabrike Pagani zapravo je olakšana i snažnija verzija standardnog modela Hayra Roadster. Upotrebom kompozitnih materijala i posebnih legura na bazi titanijuma, automobil ima ukupnu masu od samo 1.250 kilograma. Po rečima predstavnika Paganija, svaki panel na karoseriji je nov i nijedan nije identičan onom na standardnoj roadster verziji, a svi delovi koji su pre bili izrađeni od aluminijuma, sada su od ugljeničnih vlakana.

pagani huayra roadster bc 2 night

Oslanjanje je opremljeno elektronski kontrolisanim amortizerima, točkovi od lakih legira su olakšani, a na točkovima se nalaze keramičke kočnice sa Brembo potpisom. Na prednjoj osovini se nalaze klešta sa šest, a pozadi sa četiri klipa. Nov je i izduvni sistem od titanijuma, koji je projektovan da u saradnji sa zadnjim difuzorom obezbeđuje dodatni aerodinamički „grip“.

pagani huayra roadster bc 2 garden min v2

Kokpit, kao i kod svih Pagani automobila, balansira između umetnosti i najfinijeg zanatstva. Apsolutno svaki detalj je precizno stilizovan, i posebno dizajniran, a pažnja je posvećena čak i kada je u pitanju izrada detalja koji tokom vožnje i boravka u automobilu uopšte nisu vidljivi. Sada već po tradiciji Paganija, mehanizam transmisije je vidljiv, a sama ručica je obložena drvetom. Pored krem kožnih sedišta, od materijala preovladavaju ugljenična vlakna.

gearstick
motore 2 cut
retouch dsc3045
screen shot 2019 07 31 at 17.40.43
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste