Porsche – Osvežen model 911 Carrera

U prvoj fazi podmlađivanja modela 911, Porsche je predstavio samo baznu verziju, koja je mnogo toga nasledila od modela sa S oznakom

Od modela 911 Carrera S je preuzet trolitaski šestocilindrični boxer motor, ali je on opremljen nešto manjim kompresorima i isporučuje 380 konjskih snaga, odnosno 64 KS manje od S verzije

Iako je u oslabljenoj verziji trolitarski bokser slabiji nego kod S modela, novi 911 Carrera je od prethodne verzije jači za 15 konjskih snaga. Snaga se prenosi na zadnju osovinu preko osmostepene automatike sa dvostrukim kvačilom. Ubrzanje do sto kilometara na čas iznosi 4,2 sekunde, a sa dodatnim Sport Chrono Package sistemom, mogu da se „skinu“ još dve desetinke. Maksimalna brzina iznosi 293 kilometra na čas.

novi porsche 911 carrera 3

Od S modela je pored motora nasleđen još poneki detalj, poput dvostrukog završetka izduvnog sistema, ali pored toga estetika nije primetnije modifikovana u odnosu na dosadašnji 911. U kabini se nalazi 10,9 inčni ekran multimedijalnog sistema, dok se u centru table sa instrumentima nalazi analogni obrtomer okružen sa dva sedmoinčna multifunkcionalna ekrana.

novi porsche 911 carrera 2

Nov je i dizajn aluminijumskih točkova. Napred su standardno postavljene 19-ice, dok se na zadnjoj osovini nalaze broj veći točkovi. Iako novi 911 Carrera sada vizuelno podseća na S model, iza točkova se ipak nalaze manji kočioni diskovi prečnika 330 milimetara sa četvoroklipnim klještima. Deo standardne opreme osnovne verzije biće aktivno oslanjanje, LED prednja svetla, adaptivni tempomat i grejači sedišta. Za sada je predstavljen samo standardni 911, a Carrera 4 sa integralnim pogonom će stići kasnije, kao i model sa manuelnom transmisijom.

novi porsche 911 carrera 4
novi porsche 911 carrera 1
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste