Predstavljen je Audi Q3 Sportback

Ni Audi nije odoleo trendu SUV Coupe modela. Posle modela Q8 promovisan je i Q3 u dinamičnijoj Sportback verziji

Novitet je baziran na popularnom modelu Q3, ali je u zadnjem delu znatno dinamičniji. Većina korisnika neće osetiti manjak prostora, jer prljažnik Sportback verzije je ostao identičan, 530 litara

Prošle godine Audi je prodao 170.000 primeraka modela Q3, ali mesta za poboljšanja očigledno ima, anjih će doneti model Q3 Sportback. U pitanju je kupe verzija popularnog kompaktnog premijum SUV modela. Novitet se dizajnerski snažno oslanja na aktuelni Q3, ali je karoserija u zadnjem delu dobila opadajaću liniju krova, u kupe stilu. Prtljažnik od 530 litara je ostao nepromenjen u odnosu na standardnu verziju modela Q3, a obaranjem zadnje klupe moguće je osloboditi maksimalnih 1.400 litara prostora.

02 29

Kako bi bio naglašen sportski karakter svaki Q3 Sportback će spolja ukrašavati detalji u poliranom crnom piano laku. Oslanjanje je standardno udobno, a uz doplatu se nudi sportski podešen auto, koji će biti osetno upravljiviji i verovatno nešto manje udoban. Aktivni amortizeri su deo dodatne opreme.

03 29

Ponuda motora je stadardno bogata. Tu je dvolitarski dizel u dve verzije. Model sa oznakom 35 TDI pokreće njegova verzija od 148 konjskih snaga, dok se u verziji sa oznakom 40 TDI nalazi jača opcija popularnog TDI dvolitraša od 187 KS. Snažniji dizel se standardno nudi sa Quattro pogonom i automatskom transmisijom, a dok je slabiji u osnovnoj verziji sa prednjim pogonom i šestostepenim manulenim menjačem, a 4x4 pogon i automatika se doplaćuju. Od benzinskih agregata tu je model 45 TFSI sa dvolitarskim motorom od 227 konjskih snaga, a kasnije će mu se pridružiti slabiji turbo benuinac od 1,5 litara radne zapremine u verziji blagog hibrida.

20 12
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste