Predstavljen je novi Chevrolet Corvette

U najnovijem izdanju Chevrolet Corvette je postao američki Ferrari – ima centralno smešten atmosferski V8 motor

U pitanju je agregat koji raspolaže sa 6,2 litra radne zapremije i oslobađa 495 konjskih snaga koje se isporučuju na zadnju osovinu

Promocijom potpuno novog izdanja modela Crovette, Chevrolet je definitivno promenio mnogo, a jedna od novosti je i to da će ovaj auomobil prvi put biti proizvođen i sa upravljačem sa desne strane. U kompaniji Chevrolet se mnogo trude da objasne kako nova pozicija motora ima prednosti i to je potpuno tačno, ali sigurno će biti potrebne godine da se i tradicionalisti priviknu.

01 26

Očigledno je da su se dizajneri trudili da novi model vizuelno što manje odstupa od prethodnih, i to se primeti po brojnim dizajnerskim elementima, posebno kada je zadnji deo karoserije u pitanju, ali potpuno nova pozicija motora je neminovno stvari dradtično promenila. Nema više velikog poklopca motora napred, kabina je pomerena ka prednjem delu karoseije, a bokovi su dobili velike otvore za dovođenje vazduha do motora.

02 25

A motor je V8 od 6.200 kubika koji bez asistencije kompresora oslobađa 495 konjskih snaga pri ne tako visokih 6.450 obrtaja, kao i 637 njutnemtara obrtnog momenta pri 5.150 obrtaja. Sa ovim specifikacijama Stingray je najsnažnija startna verzija ovog modela ikada. Proizvođač obećava ubrzanje do sto kilometara na čas za manje od tri sekunde, ali prava brzina se ipak krije u potpuno novoj konfiguraciji automobila. Sa centralno smeštenim motorom balans je takav, da će po prvi put u istoriji model Corvette biti istinski brz i u krivinama.

05 25

U kabini je vidljiva još jedna inovacija – polugice iza upravljača. I to će od sada biti jedina opcija, a manuela transmisija je eliminisana. Snaga se na zadnju osovinu prenosi preko osmostepenog menjača sa dvostrukim kvačilom. Vozač putem posebnog prekidača na upravlajču može da aktivira Z mod, koji daje velike mogućnosti prilagođavanja vozačkih parakmetara.

03 25
11 19
13 17
17 12
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste