MINI – Kroz grad na električnu energiju

Potpuno novi MINI Electric pokreće elektromotor od 181 konjske snage dovoljan za ubrzanje do sto kilometara na čas za samo 7,3 sekunde

To je jedan od glavnih razloga zašto je zadržana oznaka Cooper S na poklopcu prtljažnika, jer u Miniju žele da naglase da električni model nije ništa manje sposoban od klasičnih verzija

Još pre devet godina MINI je eksperimentisao sa električnim pogonom. Tada je proizvedeno 600 prototipova koji su testirani u otvorenom saobraćaju, ali serijski model se do danas nije pojavio. Da li je sada predstavljena serijska verzija posledica iskustava sakupljenih sa „BMW i“ električnim automobilima, nije poznato, ali novi MINI Electric izgleda kao dobro koncipiran automobil.

ap3t0222

Spolja gledano on se ne razlikuje previše od standardnih benzinskih i dizel modela, ali neke vizuelne inovacije su bile neizbežne. Tu su žute aplikacije, a primetni su i futuristički stilizovani točkovi. Prednja maska više nema ulogu rešetke kroz koju prolazi vazduh, a isto važi i za otvor na prednjem poklopcu, gde se kod klasičnih Minija nalazi motor. Na električnom modelu ovaj otvor za vazduh je samo ukras.

 0

Ispod prednjeg poklopca se sada nalazi elektromotor. Kao što je već rečeno, ovaj elektromotor raspolaže sa 181 konjskom snagom i u stanju je da MINI Electric do stotke ubrza za samo 7,3 sekunde. Motor se napaja električnom energijom iz baterije koja može da se napuni do 80 odsto kapaciteta za samo 35 minuta. Naravno, samo na brzom punjaču, a tu je i opcija dopunjavanja kod kuće, što je sporija opcija. Baterija se nalazi smeštena pomerena više prema centru karoserije, negde između nogu vozača i suvozača, tako da je očuvan i prtljažni prostor i balans karoserije.

8j3a8704

I u kabini su vidljive određene inovacije, ali čini se samo koliko je bilo neophodno. Tu su neke dizajnerske promene, kako bi električna verzija na tržištu bila i vizuelno odvojena od klasičnih modela. To se prvenstveno odnosi na žute detalje kao i na karoseriji. Ali tu su i funkcionalne promene, tako da su klasični obrtomer i brzinomer ispred obruča upravljača zamnenjeni praktičnim multifunkcionalnim ovalnim ekranom. Oprema će biti šarolika kao i kod standardnih verzija, tako da će deo doplate i dalje biti i kožna sedišta, jer Mini ni u električnoj verziji nema nameru da se odrekne premijum imidža.

8j3a8698
8j3a8688
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste