Renault – Predstavljen je novi Captur

Potpuno novi Renault Captur platformu i mnoge detalje deli sa petom generacijom modela Clio

Novitet je lakši, bezbedniji i prostraniji od prethodnika, a baš kao i novi Clio i novi Captur u ovaj segment unosi začetke autonomne vožnje

Dugo očekivani Renault Captur je stigao. Sasvim logično, promovisn je nedugo posle modela Clio, sa kojim deli platformu. Mnogi detalji su kod ova dva automobile isti, pa bi slobodno moglo da se kaže kako novi Captur predstavlja SUV verziju aktuelnog modela Clio. Čak je i dizajn prednjeg dela sličan, ali tu se vizuelna veza i završava. Zadnji deo je veoma atraktivan, a iako su svi očekivali svetlosne grupe slične modelu Megane, one su izostale.

novi renault captur 2

Kokpit je preuzet od Modela Clio. Njega smo imali priliku da testiramo, tako da možemo da procenimo kako je to dobro. Mnogo je, kao i kod modela Clio, učinjeno na poboljšanju kvaliteta materijala i završne izrade, a posebna pažnja je posvećena povećanju zapremine i broja pretinaca za odlaganje sitnica.

novi renault captur 5

Od modela Clio je preuzet i novi multimedijalni system. On podrazumeva opcioni ekran dijagonale devet inča, dok je standardno tu ekran od 7,3 inča, sa ili bez navigacije, zavisno od paketa opreme. Instrumente takođe može da menja visokokvalitetni monitor, što omogućava još viši nivo personalizacije kokpita. Šlag na torti je Bose audio system visokog kvaliteta.

novi renault captur 4

Baš kao Clio, i model Captur poseduje veliki broj sistema koji na neki način u ovaj segment donose prve naznake autonomne vožnje, a tu je i hibridna tehnologija. Od benzinskih motora tu je trocilindrični turbo motor od jednog litra radne zapremine i sto konjskih snaga, kao i 1.3 turbo četvorocilindraš u verzijama od 130 i 155 konjskih snaga. Pored ovih motora tu je I 1,5 litarski dizel u verzijama od 95 ili 115 konjskih snaga.

novi renault captur 7
novi renault captur 6
novi renault captur 1
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste