BMW – Stigao je potpuno novi BMW X6

Novi BMW X6 deli platformu sa novim X5, a od prethodnika je širi, duži, ali i nešto niži, tako da je sportki karakter ovog coupe SUV modela dodatno naglašen

Pored obilja drugih inovacija na novom modelu, debituje nova, osvetljena prednja maska hladnjaka

Da, novi X6 ima prednju dvodelnu masku koja je osvetljena kada se ulazi u automobil i kada se iz njega izlazi, a vozač može i manuelno da bira da li će maska da bude potpuno ugašena, ili da svetli i tokom vožnje. Sve ovo pomalo izgleda kao još jedan ustupak kineskom tržištu, a nadamo se da će ovakvi detalji, kao i ambijentalno osvetljenje u 640 nijansi, biti samo prolazna moda. Srećom, u BMW-u misle i na tradicionalne vozače, pa je ovakve šarene detalje moguće deaktivirati.

11 2

Ali, recimo nešto i o automobilu. Platfornu deli sa novim modelom X5. Od prethodne X6-ice novitet je 26 milimetara duži, 15 širi i za šest milimetara niži. Pored dinamičnijeg izgleda, nove proporcije su prema tvrdnjama bavarskih inženjera doprinele i snižavanju težišta. Sve to, zajedno sa prednjim tragom točkova koji je čak 44 milimetra veći, doprinosi značajnom poboljšanju voznih karakteristika.

07 3

Za sada su u ponudi četiri motora, dva benzinska i dva dizela. Dizel modele pokreće poznati trolitarski šestocilindrični motor u verzijama od 262 ili 395 konjskih snaga. Slabiji dizel obezbeđuje urzanje do sttle za 6,5 sekundi, dok snažniji dizel taj posao obavlja za samo 5,2 sekunde. Osnovni benzinac u ponudi je redni trolitarski šestocilindraš od 336 konjskih snaga, a vrh ponude je trenutno V8 agregat od 4,4 litra radne zapremine i 524 konjske snage. On obezbeđuje sprint do stotke za samo 4,3 sekunde.

13 2
14 2
15 2
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste