Opel – Zafira Life, praktična I fleksibilna

Ime Zafira je u ponudi Opela dugo prisutno, ali sada se ovaj model nalazi na novom zadatku – transformisan je u veoma praktičan i prostran ven sa mnogo opcija personalizacije i sa fleksibilnošću za sve potrebe

Dvadeset godina nakon što je uspeh započeo sa prvom generacijom modela Opel Zafira, priča se sada nastavlja sa novim modelom četvrte generacije, koji pravi veliki zaokret.

Klasični MPV model je sada transformisan u još praktičniji monovolumen. Opel Zafira u Life verziji se nudi u tri dužine, skrojene da zadovolje potrebe svih kupaca ,,Mala (S)’’ dužine 4,60 metara, ,,Srednja (M)’’ sa 4,95 metara i ,,Velika (L)’’ sa 5,30 metara – svaka od njih dolazi sa do devet sedišta. ,,S’’ verzija Zafire Life je oko deset centimetara kraća od sadašnjeg modela Zafira, dok je ,,L’’ verzija oko 65 centimetara duža i na taj način skoro velika kao Vivaro Combi. Zafira Life tako pokriva do tri segmenta automobila i predstavlja novi model koji postavlja standarde među MPV modelima sa većim brojem sedišta.

Opel Zafira Life L 507305

Zafira Life ispunjava sve zahteve – od svestranog enterijera, visoke udobnosti i naprednih sistema asistencije vozaču, do najsavremenijeg info-zabavnog sistema, head-up displeja i adaptivnog tempomata koji radi uz pomoć kamere i radara. Dakle Opel Zafira Life nije komercijalno vozilo, već raspolaže svim sistemima kojima su opremljeni najsavremeniji mutnički automobili. Za dobro prijanjanje na klizavim površinama, Zafira Life je opremljena sa IntelliGrip sistemom kontrole proklizavanja. Verzija sa 4x4 pogonom će takođe biti dostupna, a Opel će ponuditi u potpunosti električnu verziju tokom početka 2021. godine.

Opel Zafira Life M 507177

Na tržištu zbog poslovnih, a ne samo porodičnih korisnika, postoji velika potražnja za luksuznim “šatlovim”. Opel tako nudi kožna sedišta na aluminijumskim šinama koja omogućavaju lako podešavanje za sve verzije Zafire Life. Moguće su konfiguracije sa pet, šest, sedam ili osam kožnih sedišta. Preklapanjem suvozačkog sedišta moguće je transportovati stvari do 3,50 metara dužine. Preklapanje trećeg reda sedišta uvećava zapreminu prtljažnika Zafire Life ,,S’’ na 1500 litara (do linije krova). Uklanjanjem zadnjih sedišta, koja je jednako lako ponovo vratiti, uvećava se prostor do čitavih 3600 litara.

Opel Zafira Life M Interior ISOFIX 507169

Novi Opelov MPV nudi brojne sisteme asistencije vozaču. Kamera i radar nadgledaju prostor ispred vozila. Sistem takođe prepoznaje pešake koji prelaze ulicu i može da pokrene manevar kočenja u slučaju opasnosti pri brzinama do 30 km/h. Inteligentni adaptivni tempomat prilagođava brzinu vozilu ispred, automatski koči i može da smanji brzinu na 20 km/h ako je to potrebno. Asistencija održavanja vozila unutar trake i upozorenje na pospanost upozoravaju vozača ako je proveo previše vremena za volanom i ima potrebu za odmorom. Asistencija za duga svetla, koja automatski prebacuje na kratka ili duga svetla, aktivna je pri brzini većoj od 25 km/h. Još jedna novina u ovom segmentu tržišta je head-up displej u boji.

Opel Zafira Life Multimedia Navi Pro 505560
Opel Zafira Life S 507315
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste