Ford – Model Puma na novom zadatku

Ford je iskoristio ime puma koje je nekada pripadalo popularnom mikro coupe modelu, a sada se ova oznaka nalazi na vrlo atraktivnom kompaktnom krosoveru

Možda bi model Puma mogao da se okarakteriše i kao subkompaktni krosover, jer je pozicioniran između modela Kuga i Ecosport

Potpuno novi model Puma platformu deli sa modelom Fiesta, ali je od nje veći u svim pravcima. Puma je duža za 46, viša za 54 milimetra, i što je najznačajnije, šira je 71 milimetar i ima za 95 milimetara veće međuosovinsko rastojanje. Sve to doprinosi da Puma bude osetno prostranija od modela Fiesta, pa se ovaj automobil nameće i kao sasvim dobro porodično vozilo. U prilog tome govori podatak da prtljažnik ima zapreminu od čak 456 litara.

02 60

Iako osnovu deli sa modelom Fiesta, Puma je spolja prilično redizajnirana i izgleda mnogo svežije i atraktivnije. Kokpit je uglavnom po ugledu na model Fiesta, što je odlično. Tu je veliki ekran koji je kokpit oslobodio šume prekidača, a klasične instrumente menja monitor visoke rezolucije i kontrasta. Tu su i neka praktična rešenja, poput presvlaka na sedištima koji se uz pomoć praktičnog patent zatvarača skidaju. To omogućava da za nekoliko minuta promenite boje u kabini, ili da se presvlake operu.

05 59

Za pogon je za sada zadužen samo jedan motor, ali u različitim verzijama. U pitanju je turbo trocilindraš od jednog litra radne zapremine. On će se u početku nuditi u verziji od 123 konjske snage, ali i u hibridnoj kombinaciji koja raspolaže sa 153 konjske snage. Slabija benzinska verzija od 94 konjske snage će se priključiti kasnije tokom 2020. godine, u Fordu nisu odustali od dizel motora, koji će takođe tada da se nađe u ponudi.

04 59
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste