Porsche – Predstavljen ekstremni 718 Cayman GT4

Aktuelni 718 Cayman je svojevremeno, istina nepravedno, bio na meti kritika zbog ugradnje četvorocilindričnog boxer motora. Modelom GT4 je su ispunjene želje najzahtevnijih

Pogon modelu 718 Cayman GT4 obezbeđuje šestocilindraš “pozajmljen” iz modela 911, a on raspolaže sa četiri litra radne zapremine i 414 konjskih snaga

Ono što će se istinskim ljubiteljima brzine dopasti je to što je ovaj šestocilindraš na svom putu od modela 911 do 718-ice ostao bez turbine. Da, to je sada jedan pravi “atmosferac”, sa crvelim poljem tek pri 8.000 obrtaja! Obrtni moment od 420 njutnmetara se na raspolaganju nalazi u opsegu od 5.000 do 6.800 obrtaja. Dakle, u pitanju je motor kao stvoren za posetu nekoj trkačkoj stazi, a ne poigravanje sa ubrzanjima od semafora do semafora.

Porsche 718 Cayman GT4 02

Snaga se preko šestostepene manuelne transmisije prenosi na zadnju osovinu, a ubrzanje do sto kilometara na čas traje svega 4,4 sekunde, dok maksimalna brzina dostiže magičnih 300 kilometara na čas. U Porsche-u tvrde da novi 718 GT4 krug na Nirburgringu savladava sa deset sekundi prednosti u odnosu na prethodni model.

Porsche 718 Cayman GT4 03

Pored novog motora, performansama doprinosi i potpuno nova aerodinamika. Po rečima nemačkih stručnjaka aerodinamički potisak koji “lepi” automobil za asfalt je povećan za 50 procenata. To nije teško postići, ali Porsche-ovi aerodinamičari su to postigli, a da nisu značajnije povećali otpor vazduha. To je učinjeno brojnim modifikacijama, a jedna od njih je i nov izduvni sistem koji omogućava da difuzor u zadnjem delu bude 30 odsto efikasniji.

 Porsche 718 Cayman GT4 04

Predstavljen i Spyder

Porsche 718 Cayman GT4 spajder 06

Pored modela GT4, predstavljen je i Spyder, a i u njemu se nalazi atmosferski šestocilindrični agregat, potpuno istih karakteristika. Čak je i transmisija identična – u pitanju je šestostepeni manuelni menjač i to je jedina ponuđena opcija. I ovaj model ima novo spušteno oslanjanje, u ponudi su opciono keramičke kočnice, kao i diferencijal sa mehaničkom blokadom. Iako nije ekstreman kao GT4, koji je zbog smanjenja mase ostao i bez multimedijalnog sistema, i Spyder ima praktično trkačku mehaniku.

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste