Mercedes – Predstavljena serijska verzija modela GLB

Nedugo po pomociji studijske verzije, iz Mercedesa stižu zvanične fotografije serijske verzije modela GLB

Sa dizajnerske strane serijski GLB se ne razlikuje mnogo od koncept modela, a novitet će se definitivno dosta razlikovati od ostalih SUV modela u Mercedes ponudi

Potpuno novi Mecedes GLB stiže na tržište da popuni prostor između modela GLA i GLC. Ovaj model platformu deli sa A klasom, s tim da je međuosovinsko rastojanje povećano za 10 centimetara kako bi bila dodatno poboljšana ponuda prostora unutar ovog SUV modela. Rezultat je pomalo neubičan jer je GLB sa ukupnom dužinom od 4,6 metara tek 22 milimetra kraći od modela GLC. Ipak, tržišno će ovi SUV modeli biti razdvojeni, jer GLB ne nudi šestocilindrične motore i vazdušno oslanjanje, ni kao deo opcione ponude.

Mercedes GLB 03

Model GLB će biti možda i prostraniji od modela GLC, a na to ukazuje pomalo kutijast oblik karoserije u zadnjem delu. Ovakav oblik karoserije je bio neophodan kako bi se u zadnjem delu našlo dovoljno prostora za putnike na opcionom trećem redu sedišta. Standardno GLB ima prtljažnik zapremine 560 litara, ali kada se podigne treći red sedišta, ostaje samo 130 litara za prtljag. Osnovni model GLB 200 pokreće novi 1.3 benzinski turbo motor od 163 konjske snage, a tu je i benzinac od dva litra i 224 konjske snage. U dizel modelima se nalazi dvolitarski motor u verzijama od 150 ili 190 konjskih snaga.

Mercedes GLB 05
Mercedes GLB 02
Mercedes GLB 04
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste