Bentley – Stigao je potpuno novi Flying Spur

Predstavljen je potpuno novi Bentley Flying Spur, koji prema najavama iz renomirane britanske kompanije, od prethodnika nasleđuje samo ime

Po prvi put u novijoj Bentley istoriji, na prednjem delu automobila se nalazi istaknut logo, koji po potrebi može da nestane ispod karoserije

Kako bi na najbolji način bila obeležena stogodišnjica kompanije, Bentley je predstavio potpuno novi Flying Spur, za koji tvrdi da je nabolja sportska premijum limuzina svih vremena. Treća generacija popularnog sedana je u potpunosti razvijena u Velikoj Britaniji, ali ipak je kao osnova poslužila platforma koja se koristi i za model Porsche Panamera. To je naravno dobra vest.

New Bentley Flying Spur 12

Sa 5,3 metra novi Flying Spur je od prethodnika tek neznatno duži, ali zato ima čak 130 milimetara duže međuosovinsko rastojanje. Standardno se nova Bentley krstarica isporučuje sa točkovima prečnika 21 inč, a opciono su dostupni i broj veči točkovi. Kabina je, bar što se kokpita tiče, uglavnom preuzeta sa potpuno novog Continental GT-a, a tu je i rotirajući deo na vrhu centralne konzole, tako da vozač može da bira između ekrana, analognih instrumenta ili čiste drvene površine.

New Bentley Flying Spur 13

Za pogon je zadužen novi W12 motor od šest litara radne zapremine, 626 konjskih snaga i 900 njutnmetara obrtnog momenta. Snaga se do podloge prenosi preko sva četiri točka i osmostepene automatske transmisije. Integralni pogon je veoma prilagodljiv, tako da po potrebi i sto odsto obrtnog momenta može da pošalje na zadnju osovinu. Ova luksuzna krstarica sa ovakvim pogonom do sto kilometara na čas stiže za 3,8 sekundi i dostiže maksimalna 333 kilometra na čas.

New Bentley Flying Spur 16
New Bentley Flying Spur 8
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste