BMW – Dvostruka premijera

BMW je predstavio M8 u kupe i kabriolet verziji, a pored standardne odmah je dostupna i Competition verzija

Maksimalna brzina je limitirana na 250 kilometara na čas, ali se uz opcioni „M Drivers Package“ elektronski okovi skidaju, pa je dostižno 305 kilometara na čas

Vrh ponude u BMW M klasi je predstavljen – novi M8. Na prvi pogled čini se kao da u BMW-u nisu preterivali kada je dizajn ovog sportskog modela u pitanju, jer M verzija se vizuleno ne razlikuje mnogo od standardne. Dvodelna maska hladnjaka kao i još poneki detalji su u crnoj boji, otvori za vazduh su nešto veći, ali na prvi pogled, izmene nisu dramatične. Naravno, ne mogu da se ne primete kovani aluminijumski točkovi prečnika 20 inča. Što se tehnike tiče, poboljšanja su očigledna.

03 3

Za pogon je zadužen motor poznat iz M850i. U pitanju je V8 agregat od 4,4 litra radne zapremie, ali ovom turbo osmocilindrašu je snaga podignuta na čak 616 konjskih snaga, što ga čini najsnažnijim serijskim M modelom u istoriji. Snaga se prenosi preko sva četiri točka i osmostepene automatike, a podaci o ubrzanju su neverovatni. Kupe verzija do stotke stiže za 3,2 sekunde, dok je kabriolet jednu desetinku sporiji. Maksimalna brzina je limitirana na 250 kilometara na čas, ali se uz opcioni „M Drivers Package“ elektronski okovi skidaju, pa je dostižno 305 kilometara na čas.

01 3
04 3

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste