BMW – Predstavljen redizajnirani X1

Izmene BMW-a X1 u vizuelnom smislu nisu prevelike, ali nova verzija može da se pohvali novim plag in hibridnim pogonom po prvi put

Baterija većeg kapaciteta će hibridnoj verziji modela X1 omogućavati da se u gradskim uslovima koristi kao vozilo sa lokalno nultom emisijom

Od dizajnerskih izmena tu je, sasvim očekivano, nešto povećana dvodelna maska hladnjaka, promenjen je prednji odbojnik, kao i grafika LED svetala. Tri nove boje i četiri nova dizajna aluminijumskih točkova upotpunjuju spoljašnji izgled nove verzije modela X1. Od nekih sitnica koje nisu važne, ali raduju kupca, tu je dvobojno LED svetlo u kućištima spoljnih retrovizora koje projektuje oznaku X1 na tlo pored vrata.

P90350977 highRes

Kabina je neznatno osvežena. Ono što će mnogima da zasmeta, a mnogima da se dopadne, je odsustvo digitalizivane table sa instrumentima, što je očigledno bila prevelika izmena za ovaj redizajn, pa će debitovati tek na sledećoj, potpuno novij verziji. Standardno je novi X1 opremljen multimedijom sa ekranom od 8,8 inča, a uz doplatu je dostupan i ekran od 10,25 inča.

P90350980 highRes

Na kraju i ono najvažnije – hibridni pogon. U pitanju je plag in hibrid koji će se naći kod modela sa oznakom X1 xDrive 25e, ali tek od 2020. godine. Ovaj pogon će omogićavati modelu X1 da prevali oko 50 kilometara u električnom modu, pa će većina korisnika moći da ga za dnevne potrebe koristi kao vozilo sa lokalno nultom emisijom. Ostale modele pokreću poznati benzinski i dizel motori, koji su apdejtovani da zadovolje nove ekološke norme.

P90350962 highRes
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste