Ferrari – Stiže nova perjanica iz Maranela SF90 Stradale

Nov hiperautomobil iz Maranela je prvi Ferrari plug in hibrid, pokreće ja najsnažniji V8 motor ikada nastao u ovoj fabrici i, zašto da ne, to je prvi Ferrari sa pogonom na sva četiri točka

Potpuno novi Ferrari SF90 Stradale menja pravila igre na mnogo načina. Možda najmanje značajno, ali to je prvi plug in hibridni model nastao u Maranelu.

V8 motor koji ga pokreće je sa 780 konjskih snaga najsnažniji agregat tog tipa ikada nastao u kompaniji Ferrari, a prvi put je i da V8 motor pokreće najekskluzivniji model iz ove fabrike. Inače, u pitanju je turbo V8 od 3,9 litara radne zapremine i 800 njutnmetara obrtnog momenta.

Ferrari SF90 Stradale 1

Mnogo je toga očigledno promenjeno promocijom modela SF90 Stradale, a mnogo je i postignuto. Benzinski V8 motor pokreće zadnju osovinu, a asistiraju mu tri elektromotora, za ukupni potencijal od 1000 konjskih snaga. Jedan je zadužen za zadnju, a druga dva za prednju osovinu. Sva ova plug in tehnologija vozaču ipak neće komplikovati život. On samo treba da odabera jedan od četiri ponuđena vozačka moda, a elektronika će samostalno da rukovodi radom svih motora.

Ferrari SF90 Stradale 4
Ferrari SF90 Stradale 5Ferrari SF90 Stradale 6
Ferrari SF90 Stradale 7
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste