Opel – Grandland X plag-in hibrid od 300 KS!

Opel je predstavio model Grandland X u Hybrid4 verziji. U pitanju je plag-in hibrid koji pored niske potrošnje odlikuju ivisoke performanse

U pitanju je plag-in hibrid, čija baterija može da se dopuni, a sa jednim punjenjem moguće je prevaliti 50 kilometara

Sve češći je slučaj da hibridi nisu samo ekonomični, jer u poslednje vreme plene i sportskim karakteristikama. Najbolji primer je Grandland X Hybrid4, Opelov kompaktni SUV u plag-in hibridnoj verziji koji raspolaže sa 300 konjskih snaga i pogonom na sva četiri točka. Konstrukcija je prilično inovativna. Osnovni pogon ozezbeđuje 1.6-litarski benzinski turbo motor od 200 KS, a asistiraju mu dva elektromotora za ukupni potencijal od 300 konja.Interesantan je raspored elektromotora. Iako bi bilo očekivano da se oba nalaze na zadnjoj osovini, jedan je napred i povezan je sa transmisijom benzinskog motora, dok je drugi smešten pozadi i pokreće zadnju osovinu.

Opel Grandland X Hybrid4 506690

Zahvaljujući ovakvoj konstrukciji, Grandland X Hybrid4 ima 4x4 pogon, ali i vrhunske performanse. U pitanju je plag-in hibrid, čija baterija može da se dopuni, a sa jednim punjenjem moguće je prevaliti 50 kilometara. Po rečima Opelovih inženjera, u standardnim gradskim uslovima vožnje dovoljan je elektromotor, dok se benzinski priključuje samo kada su potrebne veće performanse. Na taj način Grandland X Hybrid4 u gradskim dnevnim uslovima može da se koristi kao vozilo sa nultom emisijom.

Opel Grandland X Hybrid4 506691
Opel Grandland X Hybrid4 Interior 506696

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste