Toyota Camry – Prvi utisci za upravljačem

Toyota Camry se vratila na evropsko tržište, a naša redakcija je imala priliku da je testira na međunarodnoj prezentaciji u okolini Šibenika

Posle petnaest godina pauze na evropskom tržištu dobro poznata limuzina D segmenta, Toyota Camry, vraća se kao zamena za model Avensis

Iako je sa evropslog tla odsustvovala deceniju i po, Toyota Camry je veoma dobro poznat model čak i prosečnim poznavaocima automobilskih dešavanja, jer u pitanju je automobil koji je tokom nepune četiri decenije predstavljen u ukupno osam generacija, a prodato je čak 19 miliona primeraka. Camry, koji smo mi imali priliku da testoramo na prezentaciji u Hrvatskoj, je u Americi predstavljen pre dve godine, a sada odlučno kreće u pohod i na evropsko tržište. I nas je veoma zanimalo kako će se pokazati ovaj miks japanske i američke kuhinje prilagođen ukusu evropske klijentele.

nova toyota camry 2019 (2)

Kada je pre neku godinu prvi čovek Tojote, Akio Toyoda rekao – no more borig cars, taj njegov slogan je uspešno primenjen na sve aktuelne Toyota modele. Inženjeri japanskog proizvođača su nas na prezentaciji ubeđivali da je sličan recept primenjen i kod modela Camry. I ako jeste, u tome se nije išlo do kraja, a po našoj oceni, to je dobra odluka. Naime, Camry je prvenstveno poslovna limuzina, tako da joj malo ozbiljniji i elegantniji izgled mnogo bolje pristaju nego insistiranje na agresivnosti i sportskom šarmu. Svedene linije su besprekorne, a dobra završna izrada i hromirani elementi naglašavaju premijum karakter.

nova toyota camry 2019 (3)

Isto važi i za enterijer. Očigledno je da su se u Toyoti potrudili da ovom automobilu daju premijum karakter. Izbor materijala je odličan, finalna izrada je precizna, a sve to posebnu težinu ima kada se pomene cena. Naime, osnovna verzija u Style paketu opreme startuje sa još aktuelnom akcijskom cenom od 32.900 evra. Top model u Premium paketu opreme, koji smo imali priliku da testiramo, košta 41.000 evra, što model Camry čini jednim od najkonkurentnijih.

nova toyota camry 2019 (6)

Inače, kabina je veoma komforna i prostrana. Prednja sedišta su prvenstveno projektovana da obezbede komoditet za višečasovne vožnje, a ne sportski užitak.Položaj za upravljačem je takođe doveden do perfekcije, a iako je u pitanju model poreklom sa američkog tržišta, raspored komandi na upravljaču i centralnoj konzoli je isti kao i u modelima koje smo do sada imali priliku da testiramo, tako da tu nije bilo nepoznanica. Posebna pažnja je posvećena zadnjoj klupi. Na njoj prostora ima dovoljno čak i ako se u kolima prevoze četiri osobe nadprosečne visine, što je posledica međuosovinskog rastojanja od 2.825 milimetara. U premium paketu opreme putnici na zadnjoj klupi čak imaju pristup komandama muzičkog sistema i klimatizacije, koje se nalaze sakrivene u naslonu za ruku, a izvedene su u „tač“ tehnologiji.

nova toyota camry 2019 (7)

Predstavnici Tojote su nam rekli da će ponuda pogona biti proširena ako bude zahteva tržišta, ali kupcima se na raspolaganju za sada nalazi samo jedan motor. U pitanju je hibrid čija je osnova 2,5-litarski benzinski agregat koji potpomognut elektromotorom raspolaže sa 218 konjskih snaga. Snage ima više nego dovoljno. Ubrzanja su snažna i efikasna, preticanja sigurna i ubedljiva, ali ova limuzina ipak nije sportski automobil. Iako zadnje oslanjanje u vidu dvostrukih ramena obezbeđuje sigurno ponašanje i stabilnost u krivinama, Camry je ipak automobil koji će vam mnogo više užitka pružiti u ekonomičnoj i opuštenijoj vožnji. Dovoljan je i podatak da ova snažna limuzina D segmenta u gradskim uslovima lako ostvaruje prosečnu potrošnju od pet litara benzina na sto pređenih kilometara.

nova toyota camry 2019 (8)

Detaljan test objavljujemo 01. maja u novom broju DRIVEin magazina

Detaljnije podatke o cenama, specifikacijama i opremljenosti modela Camry, možete da pronađete OVDE

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste