Mercedes - Šta novo donosi novi GLS

Gde drugo je Mercedes mogao da predstavi novi GLS, nego na Salonu automobila u Njujorku, na mestu gde ovaj supersuv beleži najbolje prodajne rezultate

Da je u pitanju „američki mercedes“ govori i to što je ponuda motora „preko bare“ bogatija, a podrazumeva i moćni V8, koji je u Evropi izostao

Novi Mercedes GLS je stigao taman na vreme da pomrsi račune BMW-u koji je u tu klasu ušao sa modelom X7. Novitet proizvođača iz Štutgarta na prvom mestu pleni dimenzijama. Sa dužinom od 5.207 milimetara jedan je od rekordera u klasi, dok međuosovinsko rastojanje iznosi čak 3.135 milimetra, što je povećanje od 60 milimetara u odnosu na prethodnika. Od ovoh izmena najviše su profitirali putnici u zadnjem delu, a novi GLS ima možda i najviše prostora u trećem redu sedišta. Ovaj sedmosed će evropskim kupcima biti ponuđen u verziji sa šest mesta, odnosno sa srednjim redom u vidu dva posebna sedišta, bez klasične klupe. Svako sedište je elektro pomično, ima posebne komande klimatizacije u svoj USB port.

18C1098 005

Uređenje kokpita je mahom preuzeto iz manjeg GLE-a, tako da je tu standardni ekran od 12,3 inča umesto instrumenata, a multimedijalni sistem je inteligentnog tipa, odnosno u stanju je da uči i ponaša se u skladu sa navikama vozača. Na primer, ako vozač uvek u isto vreme zove određenu osobu, njeno ime će se pojaviti na ekranu samo, kako bi olakšalo poziv, ili podsetilo na tu radnju. Tu su ineke pogodnosti, kao što su ekrani namenjeni putnicima na srednjem redu sedišta, koji pored gledanja filmova nude i pretraživanje interneta.

18C1098 004

Mercedes garantuje optimalan odnos udobnosti i stabilnosti zahvaljujući E-Active Body Control sistemu, koji u saradnji sa vazdušnim oslanjanjem uvek obezbeđuje optimalan „set ap“ oslanjanja. Kupcima u Evropi su namenjeni samo šestocilindrični motori. U ponudi je trolitarski dizel u verzijama od 285 i 325 konjskih snaga. Pored ova dva dizela u ponudi će se naći i jedan šestocilindrični benzinac, a u Americi će kupcima biti dostipan i moćniji benzinski V8 agregat. Svi modeli imaju automatsku devetostepenu transmisiju i pogon na sva četiri točka.

18C1098 012
18C1098 013

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste