Mercedes – Novi CLA i u AMG verziji

Novi CLA u AMG 35 verziji pokreće sada već standardni dvolitarski turbo motor u verziji od 306 konjskih snaga i 400 njutnmetara obrtnog momenta

Iako je reč o automobilu visokih performansi, AMG u prvi plan u saopštenju medijima ističe prosečnu potrošnju od 7,2 litra na pređenih sto kilometara.

Pored niske prosečne potrošnje, Mercedes-AMG ističe i to da je novi CLA 35 4MATIC više lifestyle automobil, kao da na taj način želi da ostavi dovoljno prostora za snažnije AMG verzije koje će kasnije biti promovisane. Ne slučajno je zato i u promociji odabrana limun žuta boja. Ipak, to ne treba da odvrati pažnju sa suštine, a to je da ovaj sportista raspolaže sa 306 konjskih snaga, a preko sedmostepene automatike šalje pogon do podloge preko sva četiri točka. Dovoljno za ubrzanje do sto kilometara na čas za 4,9 sekundi.

MERCEDES AMG CLA 35 4MATIC 5

Kaorserija jeste sportski, ali ne i preterano agresivno stilizovana. Razlike jesu vidljive, ali ne preterane u odnosu na standardni CLA. Snaga motora je u prednjem delu naglašena sa dva nabora na poklopcu motora, na boku se točkovi od 18 inča, a opciono 19-ice, dok se u zadnjem delu nalazi diskretni spojler na poklopcu prtljažnika, kao i difuzor sa masivnim dvostrukim završetkom izduvnog sistema.

MERCEDES AMG CLA 35 4MATIC 2

O enterijeru novih Mercedes modela smo mnogo pričali, ali pomenimo to da vozač na raspolaganju ima 64 boje ambijentalnog osvetljenja, tu su i čuveni ekrani koji menjaju instrumente, a u ponudi su tri grafička rešenja izgleda instrumenata, Classic, Sport ili Supersport, gde Supersport ima veoma atraktivan izgled sa velikim centralno postavljenim obrtomerom, podacima o radu motora, i pokazivaču G opterećenja na kočenjima i u krivinama.

MERCEDES AMG CLA 35 4MATIC 3
MERCEDES AMG CLA 35 4MATIC 4

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste